Απειλούνται τα σχολεία σε Σοφικό – Περαχώρα με αναστολή λειτουργίας ; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

Breaking

Post Top Ad

4 Ιανουαρίου 2018

Απειλούνται τα σχολεία σε Σοφικό – Περαχώρα με αναστολή λειτουργίας ;


Αντιμέτωπα με την απαξίωση, την υποβάθμιση και την αναστολή λειτουργίας εν τέλει βρίσκονται σχολεία της Κορινθίας μετά τις αποφάσεις περι μοριοδότησης του Υπουργείου Παιδείας. Τα μόρια , παρότι είχαν προταθεί από το ΠΥΣΔΕ του νομού και ήταν αυξητικά σε περιοχές με ιδιαίτερες συνθήκες όπως τα Γυμνάσια σε Σοφικό και Περαχώρα, μειώθηκαν και τούτο έχει σαν αποτέλεσμα , σύμφωνα με την Α ΕΛΜΕ Κορινθίας η οποία τοποθετείται δημόσια και διαμαρτύρεται, να εξισώνονται μικρές πόλεις με πρωτεύουσες νομών και να θεωρούνται “πρωτεύουσες” νομών χωριά τα οποία εντάχθηκαν σε ευρύτερους δήμους!
Στον πίνακα που ακολουθεί απεικονίζονται τα σχολεία, τα υφιστάμενα μόρια, η πρόταση του Υπουργείου και η Πρόταση της ΕΛΜΕ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Α ΕΛΜΕ
ΓΥΜΝ.ΑΘΙΚΙΩΝ 2 2 3
ΓΥΜΝ. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 3 2 4
ΓΥΜΝ. ΓΕΛ.ΕΠΑΛ/ΝΕΜΕΑΣ 4 4 5
ΓΥΜΝ.ΣΟΦΙΚΟΥ 5 4 6
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝ/ΛΥΚ. ΤΆΞΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 1 2
ΓΥΜΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2 1 2
ΓΥΜΝ/ΛΥΚ ΤΑΞΕΙΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 2 1 2
ΓΥΜΝ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ 2 3 2
Το αξιοσημείωτο στην ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ η οποία στηρίζεται και από διαμαρτυρίες των σχολείων είναι η αναφορά περί ύπαρξης ενδεχόμενης σκοπιμότητας. «Ευελπιστούμε ότι, αν δεν υποκρύπτονται άλλα άγνωστα σε εμάς συμφέροντα και άδηλες σκέψεις για σταδιακή απαξίωση και κλείσιμο κάποιων σχολείων μας, οι εν λόγω προτάσεις θα αποσυρθούν και τα σχολεία θα ενισχυθούν με μόρια ,ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και να μην υποβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά με την επισήμανση πως «Ως Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας εμμένουμε στην αρχική πρότασή μας (εκτός από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ για τα οποία ,ενώ είχαμε προτείνει να παραμείνουν ως έχουν, είμαστε θετικοί στην αυξημένη κατά 1 μονάδα μοριοδότησή τους, αλλά να υιοθετηθεί και η πρότασή μας που αφορά και τα άλλα σχολεία).»
χ.τ
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!