Ντάισελμπλουμ: Ολα ήταν ευκολότερα με Τσίπρα-Τσακαλώτο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018

Ντάισελμπλουμ: Ολα ήταν ευκολότερα με Τσίπρα-Τσακαλώτο


Στην ταραχώδη περίοδο του 2015 για την Ελλάδα, στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στις σχέσεις με τον σημερινό υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στους Financial Times, σημειώνει ότι όλα έγιναν πιο εύκολα για την Ελλάδα με Τσίπρα και Τσακαλώτο.

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε... Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ντάισελμπλουμ λέει πως παρά τις φήμες ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ήθελαν Grexit το καλοκαίρι του 2015, όταν τα πράγματα με την Ελλάδα έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, ήταν χώρες της κεντρικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εκείνες που το ζητούσαν.

Πολλές από αυτές, λέει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα.

«Πίσω από τη στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν "ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B"» ανέφερε, και τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».

Παραδέχεται, τέλος, πως κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων ήταν «υπερβολικά».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες