ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Μπαρουταποθήκη τα Βαλκάνια…
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι ραγδαίες και τείνουν να μεταβάλλουν – για άλλη μια φορά - τα Βαλκάνια σε μπαρουταποθήκη, έτοιμη να εκραγεί, αφού ηχούν πάλι τα τύμπανα του πολέμου! Όλα βρίσκονται επάνω σε μια τεντωμένη κλωστή που είναι έτοιμη να σπάσει, μετά την άνανδρη και εν ψυχρώ δολοφονία του ηγέτη της σερβικής μειονότητας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο Όλιβερ Ιβάνοβιτς! Από τη στιγμή που πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή στη δολοφονία, UCKάδων (σ.σ. Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου – αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση που ζητούσε την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και την ενδεχόμενη δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας)! Γι΄ αυτό τα επόμενα 24ωρα λογίζονται πολύ κρίσιμα, αφού άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνηση σερβικών Ένοπλων Δυνάμεων στην περιοχή! Από αυτή την ευρύτερη ανησυχία, δεν θα μπορούσε να λείψει η ανησυχία των ΗΠΑ. Έτσι, εξέδωσαν (σ.σ. προχθές) μέσω του Υπουργείου των Εξωτερικών τους ειδική ταξιδιωτική οδηγία για όσους Αμερικανούς πολίτες θα μετακινηθούν στο Κοσσυφοπέδιο και διακινήθηκε από την Πρεσβεία τους στην Πρίστινα!
Στα Σκόπια ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ…
Ωστόσο, αυτή η δολοφονία του Σέρβου ηγέτη στο Κόσσοβο, έρχεται την ίδια ακριβώς στιγμή που τα Σκόπια επισκέπτεται ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στολτενμπεργκ, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων! Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα συναντήσει κατά σειρά την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 τον Πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόρκι Ιβάνοφ, τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, την Υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι! Είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις συναντήσεις κυρίαρχο θέμα θα είναι το ζήτημα της ονομασίας της γείτονας χώρας! Αφού,  το όνομα είναι  η προϋπόθεση για να λάβει η χώρα των Σκοπίων πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και για είσοδο στην ΕΕ! Στο τέλος των επαφών του ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων!   
Ηχηρή ρωσική παρέμβαση…
Έτσι, σύμφωνα με ακριβέστατη πηγή μας, υπήρξε προχθές πολύ σοβαρή Ρωσική παρέμβαση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για το οριστικό όνομα της γείτονας χώρας των Σκοπίων! Όπου διαβιβάστηκε δεόντως ότι, η Ρωσία δεν επιθυμεί την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ! Όπως επίσης ότι, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε Διεθνείς Οργανισμούς και λοιπά fora, εάν και όταν αυτό απαιτηθεί! Δηλαδή, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως, η Ρωσία παίρνει θέση επί του οριστικού ονόματος των Σκοπίων δια της ατόπου, αναθεωρώντας την κατά το παρελθόν αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων με την ονομασία “Μακεδονία”! Βεβαίως τούτο ήταν αναπόφευκτο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που παραπάνω σας ανέφερα!
Βήμα να μην κάνει πίσω η ελληνική κυβέρνηση…
Γι΄ αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει επ΄ ουδενί να υποχωρήσει από την ιστορική διατυπωμένη απόφαση των πολιτικών αρχηγών του Απριλίου του 1992 και η οποία διατυπώθηκε από την Προεδρεία της Δημοκρατίας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή! Σε καμιά περίπτωση η Ελλάς δεν πρέπει να αποδεχτεί τον όρο “Μακεδονία” στο οριστικό όνομα της γείτονας χώρας! Εκείνοι θέλουν να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, άρα εκείνοι να δώσουν τη λύση αφήνοντας κατά μέρος τις αλυτρωτικές τους θέσεις! Επίσης, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέλουν να τους εντάξουν στους κόλπους τους, ας τους πιέσουν ικανοποιώντας τις δίκαιες ελληνικές θέσεις! Η κυβέρνηση ας καταλάβει επιτέλους πως, έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι κι ας σταθεί στο ύψος των ιστορικών στιγμών του Έθνους!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες