Οι νέες ρυθμίσεις λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2017

Οι νέες ρυθμίσεις λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών


Νέο κανονιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, θεσπίζεται με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Οι κυριότερες αλλαγές που προβλέπονται σε σχέση με τον προηγούμενο κανονισμό (θεσπίστηκε το 2002) είναι οι εξής:
  • Κατά την εγγραφή δεν επιλέγονται μόνο τα παιδιά εργαζόμενων γονέων και οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, αλλά και τα παιδιά ανέργων.
  • Στα βρεφικά τμήματα των βρεφικών και των μικτών βρεφονηπιακών σταθμών, μπορούν να φιλοξενούνται και βρέφη από 2 μηνών, μετά από απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης. Μέχρι τώρα φιλοξενούνταν βρέφη από 6 μηνών και άνω.
  • Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται από 10 έως 31 Μαΐου, (αντί για το διάστημα 20 Μαΐου έως 15 Ιουνίου).
  • Καθιερώνεται η υποχρεωτική μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφής με βάση τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και η υποχρεωτική ανάρτηση της απόφασης επιλογής των φιλοξενούμενων παιδιών και του πίνακα επιλαχόντων με σειρά προτεραιότητας, βάσει των συνολικών μορίων, στο οικείο δημοτικό κατάστημα μέχρι τις 30 Ιουνίου.
  • Απαγορεύεται να προκρίνεται ως κριτήριο επιλογής η δημοτικότητα, έναντι της ιδιότητας του κατοίκου.

Σε περίπτωση διακοπής φιλοξενίας παιδιού, η θέση θα καλύπτεται υποχρεωτικά εντός 30 ημερών από την ημερομηνία λήψης της σχετικής απόφασης διακοπής, από το πρώτο επιλαχόν παιδί, κι αν δεν υπάρχει, ακολουθείται η διαδικασία μοριοδότησης των εκπρόθεσμων αιτήσεων.

Εισάγεται περίοδος προσαρμογής των παιδιών στους σταθμούς για την ομαλή μετάβασή τους από το στενό οικογενειακό περιβάλλον στο νέο κοινωνικό περιβάλλον του σταθμού, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία και προάγεται μέσω της συνεργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού και της οικογένειας του παιδιού.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες