Φιλαρμονική Λουτρακίου: «Ένα μικρό σημείωμα για μια μεγάλη βραδιά» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 31, 2017

Φιλαρμονική Λουτρακίου: «Ένα μικρό σημείωμα για μια μεγάλη βραδιά»


Άνοιξαν οι μουσικοί ουρανοί την Παρασκευή 29 του μηνός, πάνω από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Λουτρακίου. Χιλιάδες οι μουσικές νότες σε ένα ανεπανάληπτο μαγικό τους χορό, έμοιαζαν σαν ολόχρυσα πεφταστέρια πάνω από την πόλη, γαληνεύοντας και ενθουσιάζοντας παράλληλα τους συνεπαρμένους τυχερούς ακροατές εκείνης της βραδιάς με τη μουσική των Στράους.

Μια εκδήλωση τιμής στο ανεκτίμητο και πλούσιο μουσικό έργο τους. Μια εκδήλωση στη μνήμη του Έλληνα μαικήνα της τέχνης, πολιτιστικού κυρίως αναμορφωτή της Βιέννης, αλλά και Εθνικού μας ευεργέτη Νικολάου Δούμπα, καθώς και του επίσης εθνικού μας ευεργέτη Σίμωνα Σίνα.

Ωστόσο ήταν και μια εκδήλωση –δοκιμασία- για τη Φιλαρμονική μας. Ένα τόλμημα για να αποδείξει πως διαθέτει τα εχέγγυα, τη δυνατότητες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις παρόμοιων μουσικών έργων, κλασικών και πασίγνωστων συνθέσεων που αποδίδουν κολοσσιαία μουσικά σύνολα, όπως πχ τον γαλάζιο Δούναβη, «το βαλς των βαλς» από την Φιλαρμονική της Βιέννης.

Η δική μας Φιλαρμονική τα δικά μας παιδιά, κάτω από την επιβράβευση του πολυπληθέστατου κοινού με το ζωηρό και θερμό του χειροκρότημα, απέδειξαν ότι διαθέτουν πολυδιάστατη μουσική παιδεία και βαθιά μουσική γνώση. 


Μουσική ευαισθησία αλλά και ένα ικανότατο μαέστρο. 
Τον Πελοπίδα Μαυρόπουλο που αναδείχθηκε απόλυτος κυρίαρχος του πόντιουμ, χαρίζοντας μια μουσική πανδαισία. Ένα γαλαξία ηχοχρωμάτων. Εγγυήσεις τα προηγούμενα, με άλλα λόγια, για μια λαμπρή μουσική πορεία στο μέλλον της Φιλαρμονικής μας.

Θερμά τα λόγια του Πρωτ. Νικ. Βασιλόπουλου, ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Κορίνθου, καθώς και αυτά του Δημάρχου Γ. Γκιώνη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Αναστ. Σακελλάριου. Αξιοσημείωτες οι διαβεβαιώσεις των τελευταίων για καθιέρωση της Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής, ως ετήσιο πολιτιστικό δρώμενο.
Ανεπανάληπτος ο χαρισματικός Αλ. Κωστάλας ως αφηγητής.Ρόλος που απαιτεί, μεταξύ άλλων, βαθιά και πληθωρική γνώση των πραγμάτων. 
Τέλος θα ήταν παράλειψη, αν δεν σημειωνόταν και η συμμετοχή στη βραδιά, της ομάδας χορού της Έλ. Μιχαηλίδου.

Δεύτε εικόνες...

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ CORINTHIA.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες