Έρχεται η «Happy Friday» σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας - Δείτε τι είναι! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Έρχεται η «Happy Friday» σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας - Δείτε τι είναι!


Τη δυνατότητα να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή τον μήνα, δίνει πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που θα εφαρμοστεί σε δημοτικά σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια δημοτικά σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 δημοτικά της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τόνισε ότι οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα και άρα θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Πολίτης, διευκρίνισε ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του.

Τι έδειξε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος

Κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν θέλησαν να αφήσουν τη σχολική τσάντα στο σχολείο.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018. Αρχικά ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά και με απόφαση του συλλόγου σε δύο τον μήνα τις «Happy Fridays» των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες