ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ! ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2017

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ! ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ!


Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
Ο διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου, με σχετικό ρεπορτάζ του, την 16η Ιανουαρίου 2017, είχε αναδείξει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκύψει, στο 3ο χιλ. της Επαρχιακής οδού Περαχώρας-Λίμνης Ηραίου, γράφοντας: "Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα....


Ένα τμήμα, του χώματος στήριξης του οδοστρώματος, υποχώρησε στο 3ο χιλ. της Επαρχιακής Οδού Περαχώρας-Λίμνης Ηραίου, στο δεξιό άκρο, με κατεύθυνση προς Λίμνη Ηραίου, δημιουργώντας εμφανή μικρά ρήγματα και επί της ασφάλτου. 

Που οφείλεται όμως αυτή η υποχώρηση; Στην κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, σε κακοτεχνία ή σε οποιονδήποτε άλλον παράγοντα; 

Από την πλευρά μας, εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών, παρέχοντας τη συμβουλή να διέρχονται, από το συγκεκριμένο σημείο, με μικρή ταχύτητα, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος."


Από τότε η Δημοτική Αρχή προέβη σε σήμανση, για την ενημέρωση των οδηγών, αλλά το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, με αποτέλεσμα όλους αυτούς τους μήνες να γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων της σήμανσης, από ασυνείδητους οδηγούς, ειδικά κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, χωρίς όμως να έχουμε θρηνήσει θύματα, ευτυχώς, μέχρι σήμερα. 

Όμως, σήμερα επιβεβαιώθηκε η επισήμανση της πρόσφατης έκδοσης της τοπικής εφημερίδας ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και το σχόλιο του Σπύρου Γιαλοψού. ''Ποιος θα φταίει εάν γίνει ατύχημα στον δρόμο της Βουλιαγμένης;''


Τροχαίο ατύχημα σοβαρών υλικών ζημιών έλαβε χώρα, σήμερα το μεσημέρι στο συγκεκριμένο σημείο. Δύο αυτοκίνημα με κατεύθυνση από Λίμνη προς Περαχώρα συγκρούστηκαν, όταν, κατά δήλωση αμφοτέρων των οδηγών, δύο άλλα αυτοκίνητα με αντίθετη κατεύθυνση, από Περαχώρα προς Λίμνη, παραβίασαν την προτεραιότητά τους, με αποτέλεσμα το προπορευόμενο όχημα που εκινείτο προς Περαχώρα να μειώσει την ταχύτητά του και το δεύτερο αυτοκίνητο που ακολουθούσε να επιπέσει στο πίσω αριστερό τμήμα του προπορευόμενου αυτοκινήτου. 

Ο συντάκτης του παρόντος ρεπορτάζ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Δημήτρη Μακρίδη, Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και τον ρώτησε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος μας προς επίλυση του προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τη διαπίστωσή του. 

Ο κ. Μακρίδης, απαντώντας, τόνισε ότι η επαρχιακή αυτή οδός ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ότι η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις, τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς τον κατασκευαστή της επαρχιακής αυτής οδού, που εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Ιούλιο του έτους 2016, για την επισκευή του οδοστρώματος, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενημερώθηκε από τους εμπλεκόμενους οδηγούς των αυτοκινήτων το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, το οποίο παρά το μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης που αντιμετωπίζει, έστειλε αμέσως περιπολικό με επικεφαλής τον Αρχιφύλακα κ. Γιώργο Κοζαΐτη, ο οποίος, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος, με ενδιαφέρον, κατανόηση, ευγένεια, επαγγελματική προθυμία και συνείδηση επελήφθη της υποθέσεως, προς διευκρίνιση των αιτιών του τροχαίου ατυχήματος. Του αξίζουν συγχαρητήρια. 

Μία επισήμανση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους τους δημότες γιατί το προσωπικό του Α.Τ. Λουτρακίου, με επικεφαλής τον Διοικητή του κ. Βαγγέλη Πιπέρη, κάνει ό,τι μπορεί, αφού η έλλειψη προσωπικού και μέσων είναι δεδομένη, για ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς του.

 

Πάντως και ανεξάρτητα εάν η αρμοδιότητα της επισκευής του οδοστρώματος ανήκει στην Περιφέρεια, όλοι γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τμήματος της επαρχιακής οδού, καθότι η κίνηση είναι αυξημένη και οι πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος πολύ μεγάλες, λόγω έλλειψης κατάλληλης ορατότητας. 

Επιπλέον, σήμερα είναι και η συναυλία της Ελένης Πέτα στο Ηραίον, λόγω Πανσελήνου και ευχόμαστε να μην γίνουμε προάγγελοι κακών ειδήσεων και να κυλήσουν όλα ομαλά.
Παρόλα αυτά κάποιος ή κάποιοι πρέπει να σκύψουν πάνω από το όλο θέμα και να δώσουν άμεσα τη λύση. Είναι επιτακτική ανάγκη. Διαφορετικά θα είναι άξιοι των ευθυνών τους, σε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος.

 









ΠΗΓΗ: karapanagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες