Καλοκαιρινό πολιτικό «τσουνάμι» προκαλεί ο Βαρουφάκης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Καλοκαιρινό πολιτικό «τσουνάμι» προκαλεί ο Βαρουφάκης


Συνεχείς αναταράξεις από τη δημοσιοποίηση σε… δόσεις αποσπασμάτων του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη. Νέος γύρος σύγκρουσης για την ανταλλαγή sms του πρώην υπουργού με τον πρωθυπουργό, τον Μάιο του 2015, με θέμα τα σχέδια Σόιμπλε για προσωρινό Grexit...

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα τα sms που αντάλλαξε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται πως ο Αλ. Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του Σόιμπλε μέσω μιας πρότασης του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, που προέβλεπε προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η πρόταση Σόιμπλε και τα sms για το Grexit

Ο Βαρουφάκης περιγράφει πως λίγο πριν το Eurogroup της 11ης Μαίου του 2015 και ενώ οι συζητήσεις πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, ο Σόιμπλε του παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του για ένα «τάιμ άουτ» που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Εκείνος μέσα από την συνεδρίαση ενημερώνει σχετικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με sms:

• Βαρουφάκης [16.21]: Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
• Τσίπρας [16.22]: Δηλαδή;
• Βαρουφάκης [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out...
• Τσίπρας [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
• Βαρουφάκης [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
• Τσίπρας [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
• Βαρουφάκης [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση.

Τα sms που ακολούθησαν

• Τσίπρας [17.50]: Είμαι περίεργος να μάθω τι έχει στο μυαλό του. Πες του και για την άλλη πρόταση να δούμε πώς τη βλέπει.
• Βαρουφάκης [17.51]: ΟΚ. Εχω το πράσινο φως να μιλήσω μαζί του εντελώς εμπιστευτικά για όλα αυτά τα θέματα;
• Τσίπρας [17.53]: Ναι, αλλά πρόσεχε να μην του δώσεις την εντύπωση πως συμφωνείς. Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει.
• Βαρουφάκης [17.53]: ΟΚ. Η γραμμή μας είναι: 1. Μιλάω μαζί του απλά για να διερευνήσω την πρότασή του χωρίς καμία δέσμευση. 2. Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε.

Η δημοσιοποίηση των γραπτών μηνυμάτων προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να ζητεί εξεταστική επιτροπή και το Μαξίμου να απαντά.

«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος - αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει - ματαιοπονούν. Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας», ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να δώσει ξεκάθαρη απάντηση

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρη απάντηση και τόνισε «Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και πρόσθεσε: «Να ξέρει ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

Ζαχαριάδης: Το αντιΤσίπρας να' ναι κι ό,τι να' ναι θα ηττηθεί

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του κατά του πρώην υπουργού με αφορμή τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», λέγοντας: «Ξεπερνά σε συμβολισμό την αλαζονεία του "Pari Match"!», ενώ στο στόχαστρο έβαλε και την Νέα Δημοκρατίας σημειώνοντας «η υιοθέτηση δε τμήματος της ατζέντας της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ περί "ειδικών δικαστηρίων" επικίνδυνη, διχαστική και ανιστόρητη για το πού μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες επιλογές τη χώρα την ώρα που δίνει αγώνα να σταθεί στα πόδια της. Το "αντιΤσίπρας να' ναι κι ό,τι να' ναι" έχει αποτύχει πολλές φορές και θα ηττηθεί ξανά».

ΠΑΣΟΚ: Η αλήθεια για τους επικίνδυνους χειρισμούς Τσίπρα θα αποκαλυφθεί

«Τα στόματα ανοίγουν και τα sms Τσίπρα - Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;» ήταν η αντίδραση της Χ. Τρικούπη.

Στ. Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρόφερναν τη δραχμή

«Τα 7 sms Γιάνη - Αλέξη που αποκαλύπτονται, επιβεβαιώνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρόφερναν τη δραχμή. Απλώς την τελευταία στιγμή φοβήθηκαν το Γουδή», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού με το γραφείο Τύπου το κόμματος να αναφέρει ότι «οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».

Λεβέντης: Είναι στα καλά τους στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σχόλιο για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το δραματικό καλοκαίρι του 2015 έκανε καιο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τονίζοντας ότι «τα πράγματα είναι θολά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ανησυχώ, γιατί ο πρωθυπουργός καθόταν και άκουγε τις αναλύσεις του τότε υπουργού των Οικονομικών, μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, που έκανε λόγο για Grexit και διπλό σύστημα πληρωμών. Είναι στα καλά τους στον ΣΥΡΙΖΑ;».

«Πυρά» Πολάκη κατά Βαρουφάκη: Πέρασες συνειδητά απέναντι

Με ανάρτησή του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το Γιάνη Βαρουφάκη «λίγο» αλλά και «ύπουλο» σημειώνοντας ότι «συνειδητά περνά απέναντι».

Η απάντηση Βαρουφάκη

«Συνεχίζω ακριβώς αυτό που κάναμε τότε όλοι μαζί. Εσύ;», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού σε κείμενο που αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο.

in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες