Αναζητείται «φόρμουλα» για να βγουν Ρομά αστυνομικοί και δάσκαλοι χωρίς Πανελλήνιες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Αναζητείται «φόρμουλα» για να βγουν Ρομά αστυνομικοί και δάσκαλοι χωρίς Πανελλήνιες


Σειρά παρεμβάσεων για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Μενιδίου (και όχι μόνο) και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα, ανακοίνωσαν δύο υπουργοί, τρεις αναπληρωτές υπουργοί και ένας υφυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία εκπροσώπων της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αχαρνών.....

Στα μέτρα που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Εργασίας, Θεανώ Φωτίου και Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης περιλαμβάνονται δράσεις που ευνοούν την πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση, στη εργασία, τις κοινωνικές παροχές, στην Υγεία και στον αθλητισμό, ενώ προαναγγέλθηκε η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην οπλοφορία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης «υπάρχει ανάγκη, ανεξαρτήτως του πρόσφατου τραγικού γεγονότος (θάνατος 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες κατά της παράνομης οπλοφορίας και αυτό δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν μπορεί κανένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του ούτε όταν έρχεται στο τσακίρ κέφι να παίρνει το κουμπούρι του και να το αδειάζει στον αέρα».

Ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι στα σχολεία, όπου φοιτούν Ρομά θα τοποθετηθεί, πιθανόν από το προσεχές σχολικό έτος, κοινωνικός λειτουργός με ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια ώστε οι γονείς να πειστούν για την αναγκαιότητα παραμονής του παιδιού στην εκπαίδευση. Στα ίδια σχολεία θα μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη από 25 σε 15, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου. Επιπλέον σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μελετάται η δυνατότητα σε απόφοιτους Λυκείου να εισάγονται χωρίς εξετάσεις σε συγκεκριμένα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως παιδαγωγικά, κοινωνικών λειτουργών, ή σχολές της αστυνομίας. Το θέμα έχει νομικές δυσκολίες, αλλά ο κ. Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι πως «θα κάνουμε το παν για να τις ξεπεράσουμε».

Από την πλευρά της η κ. Φωτίου προανήγγειλε τη σταδιακή μετεγκατάσταση στους δήμους όσων Ρομά ζουν στους συνολικά 325 καταυλισμούς σε όλη τη χώρα, ενώ ανέφερε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για ίδρυση Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά στο Μενίδι.

Ο Τόσκας υπενθύμισε τα μέτρα εντατικοποίησης της αστυνόμευσης στο Μενίδι, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει εκτεταμένη αστυνομική επέμβαση σε περιοχές με πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών.

Παρεμβάσεις για εμβολιασμό του τοπικού πληθυσμού Ρομά και ειδική μέριμνα για τους χρήστες θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, ενώ θα υπάρξει διαρκής παρουσία στην περιοχή δύο κινητών μονάδων, μία του ΚΕΕΛΠΝΟ και μία του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ακόμα ότι σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής θα υπάρξει καθαρισμός του ρέματος Εσχατιάς και άλλων εστιών μόλυνσης στο Μενίδι.

Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή και παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στις κοινότητες Ρομά ανακοίνωσε από τη πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης.

dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. Το κειμενο δεν αναφερει πουθενα οτο οι ρομα θα μπαινουν σε αστυνομια χωρις εξετασεις! Λεει σε συγκεκριμεμα εκπαιδευτικα τμηματα! Μήπως να μην βάζουμε τους τίτλους που μας συμφερουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες