Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» της Δήμητρας Σωκράτους (pics) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» της Δήμητρας Σωκράτους (pics)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής για παιδιά «Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» της Δήμητρας Σωκράτους σε εικονογράφηση του ζωγράφου Χαράλαμπου Επαμεινώνδα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο.

Η συλλογή βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου στο πλαίσιο του Διαγωνισμού για ανέκδοτη ποιητική συλλογή εις μνήμη της Λογοτέχνιδας Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα (Ιούνιος 2016), με το ακόλουθο σκεπτικό βράβευσης:

Η ποιητική συλλογή «Αλήθειες, όνειρα και ειρήνη» ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία, την παιγνιώδη διάθεση των στίχων και τη χαρά της ζωής, που θέλουν να μεταδώσουν τα ποιήματα στα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, για τα οποία προορίζονται. Τα ποιήματά αυτά, με ταιριαστή και ποικίλη ομοιοκαταληξία, αναδίδουν όλον τον κόσμο του παιδιού, συνομιλώντας μαζί του για καθημερινά, ανάλαφρα, αλλά και για σοβαρά θέματα, πάντοτε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας, ευθύτητας και κατανόησης.

Το βιβλίο αποτελεί μια ποιητική περιπλάνηση στων παιδιών τις αλήθειες, τα όνειρα και την ειρήνη. Μια περιδιάβαση στη ζωή των παιδιών με όλα της τα ωραία μα και τα δύσκολα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου για τη Βιβλιοθήκη Δασκάλου και Μαθητή.

Την ποιητική συλλογή παρουσίασαν ο εκπαιδευτικός και λογοτέχνης κ. Αντώνης Πιλλάς και ο συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, ποιητής κι εκδότης, κ. Τάσος Αριστοτέλους. Χαιρετισμό απηύθυναν το Μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου κ. Λούκας Παναγή, η κα Έλενα Τσιμούρη εκ μέρους της Λειτουργού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κας Ελευθερίας Χριστοφόρου, ο Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, δρ Στέλιος Σοφόκλης, και ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου, κ. Γιώργος Γεωργιάδης. Τη βιβλιοπαρουσίαση αντιφώνησαν ο ζωγράφος και εικονογράφος κ. Χαράλαμπος Επαμεινώνδας και η συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, κα Δήμητρα Σωκράτους.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια από την παιδική χορωδία Camerton του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Πάφου, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου κας Anna Izmailova και δρώμενα από μαθητές του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Βαλεντίνας Πολυκάρπου. Το πρόγραμμα της βιβλιοπαρουσίασης συντόνισε η φιλόλογος κα Δήμητρα Σιέλη.

Τα καθαρά έσοδα από την πώληση του βιβλίου διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του προγράμματος Πρωτοβουλίες Νέων, της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ), του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Πάφου, του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου, της ANTAMOSIS, όπως και με την ευγενική χορηγία προϊόντων του Οινοποιείου ΦΙΚΑΡΔΟΣ, των Φούρνων Sunfresh και της Υπεραγοράς Παπαντωνίου για τις ανάγκες της δεξίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: 96 21 99 21 | dsocratous@hotmail.com | f: Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη

-------------

Η συγγραφέας

Η Δήμητρα Σωκράτους γεννήθηκε στη Χλώρακα της Πάφου, στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με δευτερεύον πτυχίο στις Γαλλικές Σπουδές (2005). Έλαβε Μεταπτυχιακό στο Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία (2007). Είναι εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και εκπαιδεύτρια ειρήνης κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διετέλεσε Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νεολαία και Πολιτισμός του ΠΑΦΟΣ 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως και συν-συντονίστρια του Κυπριακού Δικτύου Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου. Γράφει παραμύθια, διηγήματα και ποίηση. Έργα της έχουν βραβευτεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Το βιβλίο «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» για μεγάλα παιδιά, γύρω από το ιδιαίτερο θέμα της αναζήτησης της παιδικής αλήθειας και κατανόησης για τον καρκίνο, αποτέλεσε την πρώτη εκδοτική της προσπάθεια (2015). Η συλλογή της ‘Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη’ έλαβε το Α’ Βραβείο από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου στο πλαίσιο του Διαγωνισμού για ανέκδοτη ποιητική συλλογή εις μνήμη της Λογοτέχνιδας Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα (Ιούνιος 2016).

Ο εικονογράφος

Ο Χαράλαμπος Επαμεινώνδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στρουμπί της Πάφου, στην Κύπρο. Από μικρός είχε κλίση στην Τέχνη κι επέδειξε βαθύ ενδιαφέρον για τη Λαογραφία. Συναναστράφηκε με παραμυθάδες και κατέγραψε λαογραφικό υλικό του τόπου του. Μελέτησε την Κυπριακή Τέχνη από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας εστιάζοντας στα ψηφιδωτά, τη γλυπτική, τις εικόνες, την αρχιτεκτονική και τη λογοτεχνία. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ζωγραφική-Βυζαντινή Τέχνη στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έγραψε και εικονογράφησε δέκα βιβλία, κυρίως παιδικά. Δύο από τα βιβλία του «Η Γαρυφαλιά» και «Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» πήραν Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και Εικονογράφησης στην Κύπρο. Εκθέτει τα έργα του στην Κύπρο και στο εξωτερικό, γράφει και εικονογραφεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες