Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχώς μαζικοποιείται!!! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχώς μαζικοποιείται!!!

Κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι προσπαθούν… αγωνίζονται… αλλά, δεν τους περνάει…! Το Κίνημα έσωσε δεκάδες λαϊκά περιουσιακά στοιχεία και απέκρουσε τις στημένες μεθοδεύσεις για την κλιμάκωση των συκοφαντιών!



Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσε χθες, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, την προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση, τα μνημονιακά κόμματα, οι τράπεζες και δανειστές για να λεηλατήσουν την λαϊκή περιουσία και κατοικία με πάνω από 100 πλειστηριασμούς σ’ όλη τη χώρα. Ήδη, με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών, αποτράπηκαν πολλές προσπάθειες υφαρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών και έχουν ουσιαστικά μπλοκάρει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι λόγω των σημαντικών λαϊκών αντιδράσεων και της επικείμενης, περαιτέρω γιγάντωσης τους, οι 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία. Επίσης η ομοσπονδία αστυνομικών έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μην στέλνει αστυνομικούς εναντίον όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. 

Η αντίσταση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών που συνεχώς μαζικοποιείται, επεκτείνεται σ’ όλη τη χώρα και αυξάνει την κοινωνική και πολιτική απήχησή του, έχει προκαλέσει την αντίδραση του τραπεζικού και μνημονιακού κατεστημένου. Αυτό προσπαθεί με διάφορα «παπαγαλάκια» να πείσει το λαό ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν στους μεγαλοϊδιοκτήτες καθώς και ότι, όσοι αγωνίζονται ενάντια τους προστατεύουν τις μεγάλες περιουσίες. Φυσικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σήμερα Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, είχαν προγραμματιστεί μόνο εντός του νομού Αττικής 64 πλειστηριασμοί και στους 54 από αυτούς, επισπεύδουσες ήταν οι τράπεζες. Από τους πλειστηριασμούς αυτούς, δεκάδες αφορούσαν σε πρώτες κατοικίες για πολύ μικρά, έως και εξευτελιστικά ποσά και πολλοί άλλοι αφορούσαν μικρά καταστήματα και οικόπεδα για μικροποσά χρεών.
Ως απάντηση στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Κινήματος, που επιχειρείται από τα γνωστά συστημικά μνημονιακά κέντρα, η ISKRA αναφέρει ορισμένους απ’ αυτούς τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που ακύρωσε σήμερα στην Αττική το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών : 

Στην κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Σαραφιανό, της Πλεύσης Ελευθερίας με την πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κώστα Ζηκογιάννη, του ΕΠΑΜ και του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 
Συμμετείχαν επίσης η επιτροπή πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, η επιτροπή αγώνα Ζωγράφου και άλλες συλλογικότητες. 

 
Επίσης στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, δυστυχώς, έξω από το κτίριο, όπου δεν μπορεί να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, έκανε για δεύτερη φορά την εμφάνισή του μπλοκ του ΚΚΕ δια μέσου του ΠΑΜΕ.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν ακούστηκαν από τους διαδηλωτές, για άλλη μία φορά μεταξύ άλλων, τα συνθήματα : “Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές”, “έξω τώρα τα κοράκια” “αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές”, “ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία”, “κόρακες, κόρακες, κόρακες παντού κι πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Αθήνας είχε στηθεί μεθόδευση , με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών Πειραιώς, προκειμένου να συκοφαντήσουν το Κίνημα. 

Κατηγορούσαν, μάλιστα, προκλητικά, μπροστά στις κάμερες, το Κίνημα, αποκαλώντας το λαϊκό δικαστήριο και ότι προστατεύει τους λωποδύτες! Το Κίνημα, φυσικά, δεν έπεσε στην παγίδα και για άλλη μια φορά οι μεθοδεύσεις έπεσαν στο κενό. 

Ο αγώνας κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες, που δέχεται από διάφορα «παπαγαλάκια». 

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα συνεχίσει να μαζικοποιεί, να επεκτείνεται σ’ όλες τις γειτονιές και να κλιμακώνει διαρκώς τις δράσεις του, με στόχο να σταματήσει τα σχέδια εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων. Ήδη οι επιτροπές πρωτοβουλίας και συντονισμοί συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών διοργανώνουν Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 4 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης κατήγγειλε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών ότι έχουν αρχίσει να στέλνονται παράνομα ραβασάκια σε δανειολήπτες, των οποίων, τα δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση, τα οποία παράνομα, επίσης, 
αναγράφουν ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού! 

Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης τόνισε ότι τέτοιες παράνομες τρομοκρατικές ενέργειες κατά πολιτών επισύρουν βαρύτατες ποινές και εναντίον τους πρέπει να ασκηθεί, εδώ και τώρα, ποινική δίωξη για κακούργημα.







Read more: http://www.oparlapipas.gr/2017/10/blog-post_628.html#ixzz4w2NMa7uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες