«Θωρακίζεται» η παραλιακή οδός Σχίνος – Αλεποχώρι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

«Θωρακίζεται» η παραλιακή οδός Σχίνος – Αλεποχώρι


Εγκρίθηκε  χθες κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από εισήγησε του Πελοπίδα Καλλίρη  η  προγραμματική σύμβαση υλοποίησης  ενός πολύ σημαντικού έργου για την ασφάλεια των πολιτών ,αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας  για την υλοποίηση του έργου, που αφορά την παραλιακή οδό Σχίνου – Απεχωρίου και την ασφαλή διέλευσή της.
Στο πλαίσιο ευρύτερων και ειδικών αλλαγών για την εύρυθμη λειτουργία και την αποδοτικότητα του Κ.Ε.Κ. Κορινθίας, ορίστηκαν ως εκπρόσωποι οι κ.κ. Ροτζιώκος Ιωάννης, Βαγκόπουλος Ανδρέας, Ρούκης Γεώργιος και Παπαγιαννακόπουλος Παναγιώτης και προτάθηκαν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ στις 30/10/2017, ως Πρόεδρος ο κ. Ροτζιώκος Ιωάννης και ως Αντιπρόεδρος ο κ. Βαγκόπουλος Ανδρέας.
Σχετικά με την αποδοχή Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,  κατανεμήθηκαν στην Κορινθία 6.000.000,00€ για την βελτίωση – συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Κορινθίας και 500.000,00€ για την συντήρηση – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Κορινθίας.
Να σημειώσουμε πως  ο Αντιπεριφερειάρχης κ Καλλίρης  ζήτησε επιπλέον κατανομές 100.000,00€ για το Αγροτικό Πρόγραμμα Εξηλεκτρισμού και την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κορινθία.
Για το θέμα ο Περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων :
«Η περιοχή του Σχίνου και του Αλεποχωρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο στο επίπεδο της οδικής σύνδεσης της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αλλά και στο επίπεδο του τουριστικού προϊόντος, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής θα ολοκληρωθούν τα πεζοπορικά μονοπάτι στα Γεράνεια όρη, ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους στο εναλλακτικό τουριστικό προϊόν.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις άμεσες παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου, αλλά και στο γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει ακόμα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκληρωμένη παρέμβαση τόσο για τη διάβρωση του δρόμου, όσο και των καταπτώσεων.
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες