Εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν χρήματα ούτε για το κολατσιό στο Βόλο! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

Εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν χρήματα ούτε για το κολατσιό στο Βόλο!

Εκρηκτικές διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το πρόβλημα των άπορων μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βόλου, που δεν έχουν ούτε το απαραίτητο κολατσιό.

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους: από τους 48 μαθητές το 2015, ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 85 το 2016 και φέτος υπερτριπλασιάστηκε. Με έγγραφό της προς τον Δήμο Βόλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητά να φροντίσει για την παροχή δωρεάν δεκατιανού σε 358 μαθητές γυμνασίων, γενικών και επαγγελματικών λυκείων που έχουν ανάγκη.
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Δήμος Βόλου, φροντίζει για το δωρεάν δεκατιανό των μαθητών μέσω των σχολικών κυλικείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, έστειλε έγγραφο στις διευθύνσεις όλων των σχολείων προκειμένου να εντοπίσουν με διακριτικότητα μαθητές που έχουν οικονομική ανάγκη και να τους εντάξουν στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν κολατσιού του Δήμου Βόλου.
Οι λίστες όμως που απέστειλαν τα σχολεία αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για τα στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας που βρίσκονται μπροστά σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα: 358 μαθητές υποσιτίζονται. Και ο αριθμός αφορά μόνο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας στον Δήμο Βόλου.
Τις επόμενες ημέρες, αντίστοιχη καταγραφή θα γίνει και για τις σχολικές μονάδες στους υπόλοιπους δήμους της Μαγνησίας, στους οποίους επίσης θα κοινοποιηθούν αιτήματα από τη Δ.Δ.Ε. για την παροχή κολατσιού στους μαθητές που έχουν ανάγκη.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, υπάρχει σε κάθε σχολείο ένας εντεταλμένος ιερέας, που φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και την παροχή πρωινού σε όσους έχουν ανάγκη.
Το πρόβλημα με άπορους μαθητές που δεν έχουν χαρτζιλίκι ούτε για να αγοράσουν ένα κουλούρι από το σχολικό κυλικείο, είχε αναδειχθεί το 2015, όταν ο πρώην διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και σημερινός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, έσπασε τα ταμπού και ζήτησε οικονομική βοήθεια για την ενίσχυση 16 μαθητών του σχολείου του που υποσιτίζονταν.

Πηγή: εφημερίδα Ταχυδρόμος / Ελένη Χάνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες