Μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα για να μην αρρωστήσεις το χειμώνα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2017

Μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα για να μην αρρωστήσεις το χειμώνα

Μπορεί να αγαπάμε πολύ το φθινόπωρο, αλλά οι συχνές εναλλαγές του καιρού αυξάνουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε συνάχια και ιώσεις.
Τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; Αρχικά να φοράς ζακέτα και να προτιμάς γενικότερα το layering στα ρούχα, για να είσαι πάντα έτοιμη για κάθε θερμοκρασία αλλά και να προσαρμόσεις τη διατροφή σου στην εποχή. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να κάνουν δυναμικά την είσοδό τους στα γεύματά σου αλλά και τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου.
#1 Φάε πιο ποιοτικά
Βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στα γεύματά σου, πιες χυμούς και δυναμωτικά smoothies, πρόσθεσε σπόρους τσία στο πρωινό σου, φάε ψάρι και πες ελάττωσε την επεξεργασμένη ζάχαρη. Έτσι θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου ενώ παράλληλα θα τον γεμίσεις με βιταμίνες!
#2 Βάλε τα προβιοτικά στη διατροφή σου
Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί που ενισχύουν την υγεία του γαστρεντερικού και ανοσοποιητικού μας συστήματος και τεράστιοι σύμμαχοι απέναντι στις ασθένειες που μας βασανίζουν το χειμώνα. Μάλιστα έρευνα έχει δείξει ότι μειώνουν μέχρι και 40% τις πιθανότητες να κολλήσεις ιώση ή να πάθεις κάποια λοίμωξη στο γαστρεντερικό σύστημα. Μπορείς να τα εντοπίσεις στο γιαούρτι, στο κεφίρ, στο αριάνι.
#3 Φάε φαγητά πλούσια σε βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι γνωστή για το σημαντικό της ρόλο στην υγεία των οστών μας καθώς βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό μας. Μάλιστα αρκετοί διατροφολόγοι σημειώνουν ότι ενισχύει την απορρόφηση και άλλων σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων για τον οργανισμό μας, όπως το κάλιο, το σίδηρο και το μαγνήσιο. Όταν, λοιπόν, έχεις καλό απόθεμα βιταμίνης D μπορείς να αντιμετωπίσεις ευκολότερα τις ύπουλες ιώσεις που παρανομεύουν όταν κρυώνει ο καιρός.
#4 Κοιμήσου καλά
Ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου βοηθάει σημαντικά τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου καθώς έτσι μπορεί να ξεκουραστεί και να αναπλάσει τις όποιες μικρό- φθορές έχουν γίνει σε αυτόν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά και να πέφτεις πάντα την ίδια ώρα στο κρεβάτι για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
#5 Πιες νερό
Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω όλο το χρόνο, ειδικά όμως το χειμώνα είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς έτσι βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες καθώς πλέον δεν ιδρώνεις το ίδιο με το καλοκαίρι.
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες