Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη Β΄ Λυκείου Λιγότερη Φυσική, ενοποίηση Χημείας-Βιολογίας και μαθήματα από ΕΠΑΛ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη Β΄ Λυκείου Λιγότερη Φυσική, ενοποίηση Χημείας-Βιολογίας και μαθήματα από ΕΠΑΛ

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο πρόγραμμα της Β΄ Λυκείου και αναμένεται να εφαρμοστούν από την ερχόμενη σχολική χρονιά με θεσμοθέτηση από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) εισηγείται αλλαγές τόσο στα μαθήματα όσο και στις ώρες που θα διδάσκονται οι μαθητές της Β΄ Λυκείου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΙΕΠ, τα βασικά μαθήματα που θα διδάσκονται οι μαθητές θα είναι επτά (σε περίπτωση που προχωρήσει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας).
Σημειώνεται ότι από τα υποχρεωτικά μαθήματα απουσιάζουν τα Αρχαία, ενώ υπάρχει στο πρόγραμμα το «νέο» μάθημα «Ερευνητικά Προγράμματα Φυσικών Επιστημών» που αφορά, σύμφωνα με την ΙΕΠ, στην  «παραδειγματική και εργαστηριακή διάσταση των Φυσικών Επιστημών στη σύγχρονη εποχή».
Δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες