Υποψίες για μύκητες στη γλώσσα; Κάντε το τεστ του 1 λεπτού! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Υποψίες για μύκητες στη γλώσσα; Κάντε το τεστ του 1 λεπτού!


Υποψίες για μύκητες στη γλώσσα; Κάντε το τεστ του 1 λεπτού!

Οι μύκητες δεν προκαλούν λοιμώξεις μόνο στα νύχια και τα γεννητικά όργανα. Οι μυκητιάσεις είναι αρκετά συχνές και στη στοματική κοιλότητα.

Το χρώμα και η υφή της γλώσσας μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία, οπότε καλό θα είναι συχνά-πυκνά να ελέγχετε για πιθανές αλλοιώσεις με τη βοήθεια ενός καθρέφτη.

Η μυκητίαση του στόματος οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μύκητα του γένους Candida. Πρόκειται για το ίδιο γένος μυκήτων που ευθύνεται για την κολπική μυκητίαση (καντιτίαση).
Το λευκό επίχρισμα στη γλώσσα είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της μυκητίασης της γλώσσας ή του στόματος γενικότερα. Το επίχρισμα αυτό δεν απομακρύνεται με το βούρτσισμα. Είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν λευκές κηλίδες εσωτερικά στα μάγουλα.

Η μυκητίαση στο στόμα είναι συχνότερη σε μωρά και σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό, μπορεί όμως να εκδηλωθεί και σε ενήλικες χωρίς προβλήματα υγείας.

Η μυκητίαση στο στόμα υποδεικνύει σχεδόν πάντα ότι υπάρχει κάποια ανισορροπία στο ανοσοποιητικό. Οτιδήποτε απορρυθμίζει το ανοσοποιητικό μπορεί να ωθήσει τους μύκητες του γένους Candida, οι οποίοι ζουν φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς να προκαλούν επιπλοκές, να αναπτυχθούν υπερβολικά και να προκαλέσουν λοίμωξη.

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν εάν έχουν αναπτυχθεί υπερβολικά οι μύκητες στη στοματική κοιλότητα; Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξετε καλά τη γλώσσα σας σε έναν καθρέφτη κάτω από δυνατό φως. Ελέγξτε εάν υπάρχει πάνω στη γλώσσα έστω και ανεπαίσθητη λευκή επίστρωση που δεν φεύγει με το βούρτσισμα. Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε την αλλοίωση εάν η λοίμωξη δεν είναι σοβαρή.


Η ήπια λοίμωξη δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί με αυτοεξέταση. Πέραν της λευκής επίστρωσης που δεν φεύγει μετά από μερικές ημέρες, ελέγξτε επίσης εάν υπάρχουν στη γλώσσα σχισμές ή μικροσκοπικά σφαιρικά εξογκώματα στο πίσω μέρος της.


Εάν η λοίμωξη είναι σοβαρή, υπάρχει στη γλώσσα εμφανές επίχρισμα που ως ένα βαθμό φεύγει με το βούρτσισμα και κάτω από αυτό υπάρχουν ίχνη αίματος. Σε μερικές περιπτώσεις η γλώσσα πονά ή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες