Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ” δε συμμετέχει στην σύνθεση του νέου φορέα της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017

Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ” δε συμμετέχει στην σύνθεση του νέου φορέα της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Όταν πριν λίγους μήνες στην “κοινωνία αξιών” αποφασίσαμε συλλογικά να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του “Ποταμιού”,  για να ενωθούν οι ανεξάρτητες και άφθαρτες  πολιτικές οντότητες του κεντρώου χώρου, βασισθήκαμε στο ότι  ιδεολογικά κινήθηκε προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ότι είναι ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός σχηματισμός του  χώρου και ότι φέρνει το νέο, ελπιδοφόρο  και άφθαρτο στην πολιτική ζωή. Η συνεργασία μας με τα αξιολογότατα στελέχη του και τον κ. Θεοδωράκη προχώρησε άριστα σε όλα τα επίπεδα.

Η επιχειρούμενη όμως σήμερα σύνθεση του υπό σύσταση σχηματισμού με την καθοριστική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ (προσχηματικά ως ΔΗΣΥ), απέχει πολύ από το αρχικό πλαίσιο συνεργασίας μας.
Κατόπιν αυτού  μετά από συνεδρίαση των πολιτικών μας οργάνων αποφασίσαμε:
«Την μη συμμετοχή μας καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια σύνθεσης  αυτού του νέου φορέα»,
για τους παρακάτω λόγους:
  • Η επιχειρούμενη σύνθεση γίνεται με απόλυτη κυριαρχία από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί επανειλημμένα να αναβιώσει,με τα ίδια στελέχη, τις ίδιες πρακτικές και στόχους. Αυτό δήλωσε ξεκάθαρα η κ. Γεννηματά στην πρόσφατη ομιλία της για τα 43 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να το δηλώνει και να το εφαρμόζει στη πράξη και αυτό δηλώνουν αρκετοί από τους υποψήφιους γα την ηγεσία.
  • Είναι ολοφάνερο ότι ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να χειραγωγήσει όλη την προσπάθεια σύνθεσης . Τα προσκόμματα που τίθενται από την κ. Γεννηματά και η προσχηματική απαξίωση των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Αλιβιζάτου, μαζί μετηνάρνηση για ανοικτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, (όπως φαίνεται το επέβαλε τελικά) το επιβεβαιώνουν.
  • Το τεράστιο χρέος του ΠΑΣΟΚ των 189.695.073 ευρώ, (το οποίο επιβαρύνει τους πολίτες της χώρας), δεν έχει διευθετηθεί. Δεν ξεκαθαρίζεται εάν ο νέος σχηματισμός θα είναι το πρόσχημα για να μην πληρωθεί το χρέος, για να διαγραφεί ή να μεταφορτωθεί.
  • Εξ ίσου προβληματικό θα είναι εάν ο υπό σύσταση σχηματισμός διαμορφωθεί επί τη βάσει των αντιφατικών πολιτικών αντιλήψεων του κ. Καμίνη, ο οποίος δηλώνει άλλοτε “αριστερός-φιλελεύθερος” και άλλοτε πιστός οπαδός του ΠΑΣΟΚ. Εάν η ενδεχόμενη ηγεσία του είναι αντίστοιχη της ηγεσίας του στο Δήμο, τότε ο νέος σχηματισμός κινδυνεύει να ακινητεί όπως η ρόδα στο Σύνταγμα.
Στον κ. Θεοδωράκη ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διεκδίκηση της ηγεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες