ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2017

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  


Ο Δεκαπενταύγουστος, το "Πάσχα του καλοκαιριού", είναι αφιερωμένος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών και εορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια σε όλο τον ελληνικό χώρο...

Τον Δεκαπενταύγουστο τιμούμε τη γιορτή της Μητέρας του Θεού αλλά και της δικής μας Ουράνιας Μητέρας, του ιερότερου από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας. Της Γυναίκας που αναδείχθηκε ''τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ''.
Της Γυναίκας που γκρέμισε τον ''μεσότοιχον της έχθρας'' ανάμεσα στον Θεό και στον ξεπεσμένο άνθρωπο και χάρισε στο ανθρώπινο γένος, με τον υπερφυσικό Της Τόκο, τη χαρά της λύτρωσης από την αμαρτία, τη ζωή, την αφθαρσία, τη μακαριότητα της Βασιλείας των Ουρανών.
 

Η Παναγία έχει για τους Έλληνες και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.


Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
Με ευλάβεια και κατάνυξη γιορτάστηκε, για μια ακόμη χρονιά, η Κοίμηση της Θεοτόκου, τον Δεκαπενταύγουστο, στον Ομώνυμο Ιερό Ναό της Περαχώρας.

 

Πλήθος πιστών βρέθηκε στην Περαχώρα, τόσο την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα.
Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας εψάλη την Παραμονή της Εορτής και ακολούθησε Περιφορά της Εικόνας, στον κεντρικό δρόμο της Περαχώρας, με τη συμμετοχή Τμήματος της Φιλαρμονικής του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλο.


Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Γεωργίου, Φίλιππας Θυμής και Γιάννης Γκίκας.


Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φετινού εορτασμού στην Περαχώρα η ομάδα παιδιών, που την αποτελούσαν παπαδάκια και μέλη της κατηχητικής συντροφιάς Περαχώρας, η οποία έψελνε εγκώμια κατά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και η συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Σακελλαρίου και όλων των παρισταμένων Δημοτικών Συμβούλων στην ομάδα των εθελοντών, οι οποίοι μετέφεραν την Ιερά Εικόνα κατά την Περιφορά της.


Ανήμερα του εορτασμού τελέστηκε στον Ιερό Ναό Θεία λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες