Τρεις φυσικοί τρόποι για να αποφύγετε τα εγκάυματα από τον ήλιο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Τρεις φυσικοί τρόποι για να αποφύγετε τα εγκάυματα από τον ήλιο


Τα εγκαύματα από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα μας και ευθύνονται για πολλές εμφανίσεις καρκίνου του δέρματος...Δείτε μερικούς φυσικούς τρόπους προκειμένου να καταπραΰνετε τα εγκαύματα που εμφανίζονται στο κορμί σας...

1. Σπιτική κρέμα αλόης

Προϊόντα με αλόη μπορείτε να βρείτε εύκολα στα φαρμακεία, αλλά μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε τη δική σας. Το τζελ της αλόης μπορεί να συλλεχθεί απευθείας από το φυτό και ίσως είναι καλύτερο από το συσκευασμένο που αναμειγνύεται με χημικές ουσίες.

Φυτά αλόης μπορείτε να φυτέψετε και στον κήπο σας εάν κατοικείτε σε θερμό κλίμα, τονίζει το econews. Πρόκειται για φυτά που καταναλώνουν ελάχιστο νερό και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα εκ μέρους σας.

Για να φτιάξετε το τζελ, κόψτε ένα παχύ φύλλο από το κέντρο του φυτού. Αφήστε να τρέξει το κίτρινο ζουμί και συλλέξτε το τζελ με ένα κουτάλι. Μπορείτε να το αναμείξετε σε ένα μπλέντερ και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για να είναι δροσερό.

2. Γιαούρτι

Κλασσική “μαμαδίσια” συνταγή για όσους καήκαμε από τον ήλιο ως παιδιά. Το γιαούρτι έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενυδατώνει το δέρμα και επαλείφεται εύκολα.

Βάλτε ελληνικό γιαούρτι απευθείας πάνω στο καμένο δέρμα, ενώ μπορείτε να ρίξετε μέσα λίγες σταγόνες ελαίου λεβάντας. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μια κομπρέσα με αγελαδινό γάλα και να την τοποθετήσετε στο δέρμα για 15-20 λεπτά.

3. Φράουλες

Οι τανίνες της φράουλας βοηθούν στην καταπολέμηση του εγκαύματος. Λιώστε μερικές φράουλες για να φτιάξετε μια πάστα και τοποθετήσετ στο έγκαυμα για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Μετά μπορείτε να βάλετε στο έγκαυμα ένα ενυδατικό έλαιο καρύδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες