«Απογυμνώνεται» η περιφέρεια Πελοποννήσου με τις συνεχείς μετακινήσεις πυροσβεστών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2017

«Απογυμνώνεται» η περιφέρεια Πελοποννήσου με τις συνεχείς μετακινήσεις πυροσβεστών

Αποτέλεσμα εικόνας για Τις μετακινήσεις οχημάτων και πυροσβεστών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε περιφέρειες της χώρας για ενίσχυση στην κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τις μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων σε άλλες Περιφέρειες για ενίσχυση υπηρεσιών στην κατάσβεση πυρκαγιών...

Ειδικότερα σε δελτίο τύπου που υπογράφουν ο πρόεδρος Αθανάσιος Παπαδολιόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Νικόλαος Δρόσος αναφέρεται :

«Συγκεκριμένα πέντε (5) οχήματα την 12-13 Αυγούστου κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με διπλά πληρώματα. Επίσης για την πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής 13 Αυγούστου ζητήθηκαν άλλα πέντε (5) οχήματα με διπλά πληρώματα για να συνδράμουν εκεί. Έχοντας υπ’ όψιν ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι μετακινήσεις από τις πυρκαγιές Σπέτσες, Κύθηρα, Υάμεια Μεσσηνίας ,Ελαία Γορτυνίας, Μανθυρέα και Παρθένι Αρκαδίας κ.α. φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στις ανωτέρω πυρκαγιές.

Σας μεταφέρουμε το αίσθημα αγανάκτησης που έχει δημιουργηθεί στους συναδέλφους για την στοχοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις συνεχόμενες μετακινήσεις και ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 (εφαρμογή Β’ σταδίου) για ολόκληρη την περιφέρειας μας .

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις αυτές καθώς έχουν κληθεί το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής λόγω ότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας και η έλλειψη προσωπικού-εξοπλισμού είναι πλέον εμφανής.

Τα εναέρια μέσα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και τα οχήματα γερασμένα κατά ένα χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με όλες αυτές τις μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού η Περιφέρεια μας που είναι από τις πιο πυρόπληκτες σε όλη την Ελλάδα έχει μείνει «γυμνή».

Ρωτάμε πλέον ανοιχτά: Ποιος είναι τελικά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός; (σύστημα πλημμύρα ίσως)
Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την εκπόνησή του; Γιατί φτάσαμε στα μέσα του Αυγούστου χωρίς να έχουμε όλα τα εναέρια μέσα; Είναι τυχαίες οι πυρκαγιές στα νησιά των Κυθήρων και Ζακύνθου που παρουσιαζόταν το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού; Αναγκάζοντας τις υπόλοιπες υπηρεσίες να συνδράμουν συνέχεια εκεί».

Τέλος «καλούν την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να σκεφτεί ότι ο Πυροσβέστης δεν είναι αναλώσιμο υλικό, είναι άνθρωπος, έχει όρια και αντοχές, μία οικογένεια που τον περιμένει και δεν χρειάζεται να στέλνουμε στεφάνια ,άγημα-μπάντα και σημαία σε αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες