Ξένο fund από την αφορολόγητη νήσο… Guerney πήρε αδειοδότηση από την ΤτΕ για τα “κόκκινα” δάνεια! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Ξένο fund από την αφορολόγητη νήσο… Guerney πήρε αδειοδότηση από την ΤτΕ για τα “κόκκινα” δάνεια!


Χωρίς πολλά πολλά και χωρίς καν να… ιδρώσει το αυτάκι από την ιαχή κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία της χώρας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, η Τράπεζα της Ελλάδος προχωράει στην αδειοδότηση ξένων fund για να διαχειριστούν τα “κόκκινα” δάνεια των πολιτών....

Αποκαλυπτικό έγγραφο που έβγαλε στη… φόρα το σάιτ bankstersae.blogspot.gr, του πολιτευτή Έβρου Παναγιώτη Λελιάτσου, αποκαλύπτει ότι δόθηκε άδεια σε ξένο fund από τη νήσο… Guernsey για να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο “κόκκινων” δανείων.
Που είναι αυτή η νήσος;

Κάπου μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας και αποτελεί έναν από τους πολλούς λεγόμενους “φορολογικούς παράδεισους”, δηλαδή ολόκληρα κρατίδια όπου η φορολογία είναι πολύ χαμηλή έως… ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με όσα βρήκαμε στο διαδίκτυο, η νήσος Guernset είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Channel Islands και δεν επιβάλλει καθόλου φόρο στον πλούτο, τις πωλήσεις και στην απόδοση κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται στο σάιτ bankstersae.blogspot.gr… “Η άδεια χορηγήθηκε μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και δίνει τη δυνατότητα στη Resolute να διαχειρίζεται δάνεια σε καθυστέρηση (non-performing loans – NPLs) εξ ονόματος εποπτευόμενων και μη εποπτευόμενων μερών.

Μετά την έγκριση, η Resolute είναι σε θέση να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τις Τράπεζες, όσο και τους αγοραστές των μη εξυπηρετούμενων δανείων να επιταχύνουν την επίλυση πιθανών διαφορών με τους δανειολήπτες, απελευθερώνοντας πολύτιμα κεφάλαια που θα υποστηρίξουν την έκδοση νέων δανείων και θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση”.


Τι είχε υπογράψει το 2014 ο Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών
Το 2014 ο Γιάννης Στουρνάρας, τωρινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό; Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο, είχε υπογράψει έγγραφο που έγινε και νόμος, καθορίζοντας τις χώρες που είχαν προνομοιακό φορολογικό καθεστώς. Μέσα στις χώρες αυτές ήταν και η… παράξενη νήσος Guernsey! Μάλλον εκεί την έμαθε και έτσι έδωσε το “πράσινο” φως στην εν λόγω εταιρία να δράσει στην Ελλάδα.

Δείτε την απόφαση με τις τότε υπουργικές υπογραφές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες