ΚΑΖΑΚΗΣ: Η ΑΑΔΕ πλέον θα επιβάλει φόρους και πρόστιμα στους πολίτες ανάλογα με τις απαιτήσεις οργανωμένων συμφερόντων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

ΚΑΖΑΚΗΣ: Η ΑΑΔΕ πλέον θα επιβάλει φόρους και πρόστιμα στους πολίτες ανάλογα με τις απαιτήσεις οργανωμένων συμφερόντων


Οι φόροι και οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση θα αποφασίζεται πλέον από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)...

Θα μου πείτε και λοιπόν; Πότε μας ένοιαξε ποιος εισέπραττε τους φόρους μας και για ποιόν σκοπό. Εδώ τρέχουμε να καταβάλουμε φόρους που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί, μόνο και μόνο γιατί τρέμουμε τις συνέπειες.

Οι φόροι στην Ελλάδα, ειδικά μετά το άνοιγμα των αγορών, δεν είναι τίποτε περισσότερο από φόρος υποτέλειας του πολίτη σε μια απρόσιτη, διεφθαρμένη και απόλυτα διαπλεκόμενη εξουσία.

Με την ΑΑΔΕ όμως η συνολική επιβολή των φόρων στους πολίτες ιδιωτικοποιείται παντελώς. Κι αυτό δεν σημαίνει απλά αυθαιρεσία στον καθορισμό των φόρων και των προστίμων. Αυτό υπήρχε και παλιότερα. Ούτε μόνο θα τηρούνται οι δεσμεύσεις προς του δανειστές.

Η ΑΑΔΕ πλέον θα επιβάλει φόρους και πρόστιμα στους πολίτες ανάλογα με τις απαιτήσεις οργανωμένων συμφερόντων. Έτσι οι εταιρείες ασφάλισης απαίτησαν να επιβληθεί πρόστιμο σ’ όσους δεν έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους.

Κι έτσι η ΑΑΔΕ ξεκίνησε να μοιράζει πρόστιμα σε 4.000.000 αυτοκίνητα που βρέθηκαν ανασφάλιστα. Έστω κι αν πολλά απ’ αυτά έχουν πινακίδες αλλά έχουν ακινητοποιηθεί.

Τα πρόστιμα ξεκινάνε από 250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 20ετίας ακινητοποιημένο από τον ιδιοκτήτη του, αλλά με πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για να μην καταθέσει τις πινακίδες ώστε ο Δήμος να μην έρθει να του το κατασχέσει.

Για όσους έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους με τις πινακίδες κατατεθημένες στην εφορία και παρκαρισμένα σε ιδιωτικούς χώρους, έρχεται καινούργιο χαράτσι. Μην ανησυχείτε. Θα βρουν τρόπο να πληρώσουμε όλοι, ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε.

Άλλωστε, που μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας; Σε ποια κρατική υπηρεσία; Σε ποια δικαιοσύνη;

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες