ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαΐου 20, 2017

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Διαβάσαμε στον Ορθόδοξο Τύπο της Παρασκευής 7 Απριλίου 2017 το παρακάτω κείμενο και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, γι’ αυτό σήμερα το μοιραζόμαστε μαζί σας:..

Με θλίψη ενημερωθήκαμε σχετικά με τις συναντήσεις που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την παρελθούσα εβδομάδα. Συναντήσεις που μας προβληματίζουν και μας προκαλούν απορίες και ερωτηματικά...

Ο ηγούμενος π. Εφραίμ γίνεται αρεστός και εισπράττει “δώρα”!

Όπως ανακοινώθηκε ο ηγούμενος π. Εφραίμ, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου – για την πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου – και την επίσκεψή του στην Μητρόπολη Κορίνθου, αλλά και την δημοσιοποίηση της οικονομικής προσφοράς του προς την Μητρόπολη Κίτρους αισθάνθηκε την ανάγκη να επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σκοπός του ήταν να τον ευχαριστήσει για τις προσευχές του για την ευόδωση της δίκης. Βέβαια δεν πέφτει λόγος σε εμάς για αυτήν την πράξη του, όμως το να χαρακτηρίζει «αναρχικούς» ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην διακονία της Εκκλησίας και μάλιστα να ισχυρίζεται, όπως αναφέρθηκε στο amen.gr, ότι: «δυστυχώς υπάρχει μια κρυπτή υπερηφάνεια, που είναι καρπός του ευσεβισμού. Οι ευσεβιστές κρίνουν τους πάντες και τα πάντα και νομίζουν ότι αυτοί οι προύχοντες , οι πνευματικοί που θέλουν να δώσουν γραμμή στην Εκκλησία, πορεία και αυθεντική πατερική γραμμή είναι να ακολουθούν την Εκκλησία και ό,τι έχουμε να το λέμε στην Εκκλησία. Και η Εκκλησία φερόμενη πατρικά εις τα τέκνα της ακούει και καλή ώρα ο Παναγιώτατος πάντοτε χαίρεται»!

Νομίζουμε ότι είναι ανεπίτρεπτο! Εδώ, όλη η Εκκλησιαστική Κοινότητα, είτε με άρθρα είτε με δημόσιες καταγγελίες επικρίνει τον Πατριάρχη ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και τον κατηγορεί για οικουμενιστικές τάσεις. Αυτά ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ δεν τα γνωρίζει;; Το να ονομάζεις τον άλλο αναρχικό, νομίζουμε ότι είναι βαρύ και ότι αποσκοπεί στο να γίνει αρεστός στον Πατριάρχη!

Περιμένουμε απαντήσεις από τον Παναγιώτατο!

Ωστόσο, θα θέσουμε στον π. Εφραίμ προς γνώση του τα όσα έχουμε δημοσιεύσει, αναμένοντας τις απαντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη!

Στις 24 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Βαρθολομαίος Gate” μεταξύ των άλλων δημοσίευα αναφορά της τουρκικής εφημερίδας SABAH όπου σε Κυριακάτικο ένθετό της στις 17 Αυγούστου 2003, έκανε λόγο για μια βίλα – έπαυλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!! Όπου αναφερόταν: “Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αγοράσει προ 4 ετών περίπου μία τριώροφη βίλα – έπαυλη (δημοσιεύαμε φωτό), ένα ανάκτορο στον λόφο των Θεραπειών στην Δυτική όχθη του Βοσπόρου, μέσα σε δασώδη περιοχή, με φαντασμαγορική θέα προς τον Βόσπορο με πισίνα και τελευταίου τύπου σάουνα. Η πέριξ αυτής έκταση είναι δέκα στρέμματα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το θέρετρο του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας το λεγόμενο Κιόσκι Χούμπερ. Το ανάκτορο αυτό έχει κοστίσει δέκα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ”.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο των σκανδάλων;;;” δημοσίευα επιστολή ομογενούς ο οποίος προφανώς μιλάει για χρηματοδότηση του Πατριαρχείου από τον ίδιο (Βασιλάκη Φλωρίδη) με σκοπό την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης! Και ως απεδείχθη, μέχρι σήμερα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτούργησε! Σε αυτήν την επιστολή γίνεται λόγος, πως ζητήθηκε από το δικηγόρο του ομογενούς η προσκόμιση εκκαθαριστικού του λογαριασμού από την τράπεζα Toprakbank Beylikduzy Subesi της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατατέθηκε το ποσό των 3 εκατ. 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου. Όλα τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν στην SABAH στις 19 Απριλίου 2002 (δημοσιεύσαμε τη σελίδα της εφημερίδος)! Έτσι, θέταμε ερωτήματα για το που πήγαν τα λεφτά, και αν έγινε τελικά το Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει ο ομογενής!

Απάντηση δεν λάβαμε και περί των καταγγελιών μας, για τις Μασονικές τελετές του “Διεθνούς Χριστιανικού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου” και τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών! Δηλαδή, της Εκκλησιαστικής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ζηλεύοντας προφανώς τη “δόξα” της πολιτικοοικονομικής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!

Έτσι, μέχρι να λάβουμε πιστικιές απαντήσεις, θα θέλαμε να πούμε, ότι αφού δεν έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης το ηθικό ανάστημα που θα έπρεπε να πηγάζει από το Υψηλότατο Αξίωμά του, ας σταματήσει να επιζητά τη διοίκηση των “Νέων Χωρών” της Πατρίδος μας!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες