«Αν φύγουμε από το ευρώ, θα μας την πέσουνε οι Τούρκοι». Αμ δε!, Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

«Αν φύγουμε από το ευρώ, θα μας την πέσουνε οι Τούρκοι». Αμ δε!, Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς


Αφορμή για αυτό το κείμενο, το οποίο θεωρώ τεράστιας σημασίας, αποτέλεσε μια συνέντευξη στο διαδικτυακό STAR, του καθηγητή Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κ.Κωνσταντίνου Γρίβα (https://www.youtube.com/watch?v=-39YcE64MGg), την οποία σφόδρα σας συνιστώ να ακούσετε. Εκεί, έκανε μια σύγκριση της πολεμικής μηχανής της Ελλάδας με αυτήν της Τουρκίας...

Θα χαρείτε με αυτά που θα ακούσετε, πιστέψτε με. Δεν υπάρχει αυτή η ραγιάδικη και υποτακτική αντίληψη της δήθεν αλήθειας που μας σερβίρουν. Μας έχουν κάνει να ζούμε μέσα σε ένα διαρκές παραμύθι, που έχει πάντα κακό τέλος, αφού μονίμως εμείς είμαστε που δυστυχούμε, κάθε μέρα και περισσότερο.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Οι περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν πια την ανάγκη να στείλουμε δανειστές, «θεσμούς», εταίρους και συμμάχους στον αγύριστο και να πάρουμε την Πατρίδα μας στα χέρια μας. Τότε, σε κάποιους από αυτούς, χτυπάει μέσα τους το καμπανάκι. Το καμπανάκι που ηχεί σαν κακάρισμα τρομαγμένης κότας και λέει: «αν φύγουμε από το ευρώ, θα μας την πέσουνε οι Τούρκοι».

Από πότε ο Έλληνας φοβόταν την πιθανή επίθεση κάποιου ξένου, για να κάνει το καθήκον του απέναντι στα παιδιά του; Από πότε ο Έλληνας τα έκανε πάνω του, όταν ήταν να τιμήσει το αίμα των πατεράδων, που το έχυσαν για να υπάρχει η ελεύθερη Ελλάδα; Από πότε ο Έλληνας έγινε ένας μαλθακός φοβητσιάρης, που βάζει τις ηλιθιότητες των καναλιών πάνω από την αξιοπρέπεια της οικογένειάς του; Ευτυχώς που στο έπος του ’40, δεν είχαν τέτοια πράγματα στο μυαλό τους, όταν έτρεχαν στα βουνά για την Πατρίδα. Σήμερα, τα έχουν μερικοί και ας μην χρειάζεται να τρέξουν σε κανένα βουνό.

Νομίζετε πως τυχαία έρχεται αυτή η σκέψη στο μυαλό; Όχι βέβαια. Είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ετών από τους «ηγέτες» μας και τους ξένους «φίλους» μας, είναι η επί χρόνια καλλιέργεια φοβισμένων και τρομαγμένων ραγιάδων, ώστε με το μπαμπούλα των Τούρκων, να κάνουν οι «καλλιεργητές» ανενόχλητοι τη βρωμερή δουλειά τους.

Γιατί χρειάστηκε όλη αυτή η επιχείρηση από αυτούς; Διότι πολύ απλά, στην Ελληνική ιστορία, όταν κάποιος απέξω, έκανε το λάθος να χτυπήσει το φιλότιμο του Έλληνα, το πάθος του για λευτεριά και ανεξαρτησία, το πλήρωνε πολύ άσχημα. Συνήθως, μετάνιωνε την ώρα που γεννήθηκε. Γι΄ αυτό τώρα χρειάζονται υποταγμένους και τσακισμένους ραγιάδες. Για να μας πάρουν την Πατρίδα, χωρίς κόπο, ανενόχλητοι, με ψευτοχρέη, γραβάτες και συμφωνίες για Υπερταμεία κλπ.

Ποια είναι η αλήθεια για τη σύγκριση της δικής μας πολεμικής μηχανής, με αυτής των Τούρκων; Όποιος θέλει, ας δει το συγκεκριμένο βίντεο, όπου γίνεται η σύγκριση με λεπτομέρειες. Κατά Σώμα, κατά όπλο κλπ. Εγώ σας παραθέτω περιληπτικά, το τελικό συμπέρασμα του καθηγητή: αυτή τη στιγμή υπερτερεί η Ελλάδα σε λεπτομέρειες, αλλά αν συνεχίσουμε τον κατήφορο που έχουμε πάρει, διαλύοντας και απαξιώνοντας εμείς τον ίδιο το στρατό μας, σε κάποια χρόνια θα έχουμε σοβαρά προβλήματα.

Ας προσθέσω και εγώ, πως μετά το περυσινό καλοκαιρινό (υποτιθέμενο ή όχι) πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, οι περισσότεροι Τούρκοι αξιωματικοί, είτε ήταν ανώτατοι, είτε ήταν μεσαίοι, χτυπήθηκαν βάναυσα από τους παρακρατικούς, ανασκολοπίσθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες και έκτοτε αναζητούν τρόπο διαφυγής. Ο τουρκικός στρατός διανύει την χειρότερη περίοδο της ιστορίας του και εκτιμήσεις λένε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να ανακάμψει, μετά από όλα αυτά.

Μην ξεχνάμε πως, ο τουρκικός στρατός είναι αυτός με το μεγαλύτερο ποσοστό λιποταξίας στον κόσμο, φτάνει το 63%. Αυτό, διότι δεν υπάρχει εθνική συνείδηση και, κυρίως, διότι προέχει το μεροκάματο, ώστε να μην πεθάνει της πείνας η οικογένεια που περιμένει πίσω.

Ας αφήσουμε το γεγονός πως η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, πολεμικά και μη, που κάνουν έναν ακόμα πόλεμο, πολύ δύσκολη υπόθεση γι΄ αυτή.

Τι μπορεί η Τουρκία να κάνει απέναντί μας; Μόνο ένα θερμό επεισόδιο. Με τα πολιτικά γιουσουφάκια που κυβερνούν την Ελλάδα και την κατοχή που υφίσταται η Πατρίδα, ίσως ένα τέτοιο επεισόδιο να είναι αρκετό για να της αποφέρει κάποιο εδαφικό όφελος εις βάρος της χώρας μας.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Ένα μόνο πράγμα. Να μην αφήσουμε να περάσουν τα κάποια χρόνια και να έχουμε τα σοβαρά προβλήματα. Πρέπει τώρα οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε το πατριωτικό μας καθήκον και να το κάνουμε πράξη, παίρνοντας την Πατρίδα μας πίσω, με μια Πατριωτική Δημοκρατική κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο αγωνίζεται το ΕΠΑΜ. Τότε, απέναντι σε ένα Ελληνικό λαό ενωμένο, κανείς δεν θα μπορεί να κουνηθεί.


* Ο Μιχάλης Αριδάς είναι μέλος της ΠΓ του Ε.ΠΑ.Μ.


ΠΗΓΗ: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες