Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Κορινθίας: Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση του πανεργατικού μετώπου την 1η Μάη στην Κόρινθο 10:30 π.μ. στα περιβολάκια. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Κορινθίας: Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση του πανεργατικού μετώπου την 1η Μάη στην Κόρινθο 10:30 π.μ. στα περιβολάκια.


Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Νομού Κορινθίας αναφέρει τα εξής: Συνάδελφοι..

Η φετινή πρωτομαγιά έρχεται στο φόντο της δεύτερης αξιολόγησης και της συνεχιζόμενης επίθεσης στα δικαιώματά μας και των ασθενών μας. Το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου περιλαμβάνει περικοπες συντάξεων 1,8δις, μείωση αφορολόγητου 1,8δις, ομαδικές απολύσεις, αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο και εμπόδια στην απεργία. Προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η εφαρμογή κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Στον τομέα της υγείας η μείωση του προυπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, με την απειλή από τους δημοσιονομικούς κόφτες σε ισχύ, με τα νέα εμπόδια που θα δημιουργήσει το νέο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, θα εντείνει την υποβάθμιση του συστήματος υγείας με δυσάρεστες συνέπειες τόσο για τον ασθενή όσο και για το θεραπευτή.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν διστάζει να δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλιστικές δαπάνες καθιστώντας τη χώρα πρώτη στην Ευρώπη στα εξοπλιστικά ποσά. Ταυτόχρονα αυξάνεται η εμπλοκή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ με τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης να είναι ορατός. Οι λαοί μόνο δεινά μπορούν να περιμένουν και κανένα όφελος από τα γεωστρατηγικά σχέδια των χωρών που ενεργούν για λογαριασμό των ομίλων της ενέργειας, των πολεμικών βιομηχανιών κλπ. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Συμπληρώνονται 131 χρόνια από την πρωτομαγιά του 1886, ημερομηνία σύμβολο-σταθμό για τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν σε μια πορεία αγώνων μέχρι σήμερα. Η πρωτομαγιά έδειξε ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται, όταν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχει ο συλλογικός αγώνας και αποφασίσουμε να καταφύγουμε σ’αυτόν μαζικά. Ας μην καθίσουμε παθητικά να παρακολουθήσουμε μια σειρά δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με κόπους και θυσίες να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων φέρνοντας νέα δεινά στον απλό λαό. Τώρα είναι η ώρα να αντισταθούμε.

Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση του πανεργατικού μετώπου την 1η Μάη στην Κόρινθο 10:30 π.μ. στα περιβολάκια.

Για τη Δ.Ε. του Π.Τ. Κορινθίας

    Ο Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας
Ζαφείρης Βασίλειος                                          Τσαρμπού Χάρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες