Αχαΐα:Εμπορικoί Σύλλογοι κατά Αλεξόπουλου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις-Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Αχαΐα:Εμπορικoί Σύλλογοι κατά Αλεξόπουλου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις-Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες


«Χαστούκι» στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Νομού Αχαΐας δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών και άλλους Συλλόγους Εμπόρων της Αχαΐας...

Σε σχετική ανακοίνωση για την αλλαγή των ημερομηνιών κατά τις οποίες θα ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αναφέρεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης δεν εξέδωσε απόφαση ώστε να τροποποιηθεί το χρονικό διάστημα της ισχύς τους , όπως πρότειναν οι Εμπορικοί Σύλλογοι.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις εφαρμόστηκαν το 2013 με νόμο του κ. Χατζηδάκη για να τοποθετήσει τις δύο καταρχήν Κυριακές  (Μαΐου  και Νοεμβρίου) και στη συνέχεια να τις απελευθερώσει, χωρίς καμία διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, εκτελώντας εντολές του ΣΕΛΠΕ (πολυκαταστήματα, πολυεθνικές, mall κ.ά.). Μετά από πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τη βοήθεια των επιστημονικών ερευνών των Ινστιτούτων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ καταφέραμε την κατάργηση των 52 Κυριακών.  Η κυβέρνηση με τον νόμο 4446/2016, άρθρο 114,  έδωσε δικαίωμα να οριστούν οι ημερομηνίες από τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Σε διαβούλευση στις 2/3/2017 μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου, προτείναμε  αυτό που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΣΕΕ (2 δεκαπενθήμερα: 1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου) με επιχειρήματα (σας επισυνάπτεται το σχετικό κείμενο). Ο εκπρόσωπος του ΣΕΛΠΕ (πολυεθνικών, mall, κλπ) κ. Μακρής, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για να αλλάξουν οι ημερομηνίες και ανέφερε ότι επιθυμούν να παραμείνουν ως έχουν (1-15 Μαΐου και 1-15 Νοεμβρίου) και προέτρεψε τον Αντιπεριφερειάρχη να μην πάρει απόφαση, με το επιχείρημα ότι αν αλλάξουν οι ημερομηνίες τα πολυκαταστήματα δεν θα έχουν κοινή πολιτική ανά τη χώρα (διαφημίσεις, εμπορεύματα κ.ά.) επομένως  δυσχεραίνεται το έργο τους, για να δημιουργούνται φαινόμενα τύπου BLACK FRIDAY. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, δια της Προέδρου του κας Σταυρούλας Νικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του για την εργασία τις Κυριακές και πρότεινε να μην αλλάξουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Την ίδια θέση εξέφρασε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας διά του Προέδρου της κ. Καραγεωργόπουλου. Η Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων κα Παναγοπούλου, αφού εξέφρασε την αντίθεσή της για το κυριακάτικο άνοιγμα ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα των εμπόρων το πότε θα ορίσουν τις εκπτώσεις, ενώ παρόμοιες θέσεις εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Αιγίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος δεν εξέδωσε απόφαση έως τις 22/3/2017 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία με αποτέλεσμα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να παραμείνουν εκεί που τις όρισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα mall.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας στην απόφαση του κ. Αλεξόπουλου και στο ερώτημα με ποιούς είναι;  Με τους φορείς του νομού; Με τα μικρά καταστήματα; Με τους συμπολίτες του; Με τους ψηφοφόρους του;  επέλεξε ως άλλος  Πόντιος Πιλάτος να ταυτιστεί με τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα mall, στιγματίζοντας με την πράξη του αυτή  την τοπική αυτοδιοίκηση, αποδεικνύοντας  ότι δεν είναι ώριμη για τη διαχείριση οποιασδήποτε κατάστασης. Είναι εύκολη η πολιτική  να ζητάμε, να καταγγέλλουμε και να αναθεματίζουμε τις κυβερνήσεις, αλλά η πολιτική βούληση  φαίνεται στις αποφάσεις.

Ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος του Νομού (ΟΕΒΕΣΝΑ, ΟΕΣΠ & ΝΔΕ, Εμπορικός & Εισαγωγικός  Σύλλογος Πατρών, Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας, Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης) που ενωμένος πρόβαλε το κοινό αίτημα, νιώθει την προσβολή από το «χαστούκι», του κ. Αντιπεριφερειάρχη και θα το ανταποδώσει ανάλογα. Λυπούμαστε για τη θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας γιατί με τη στάση τους βοήθησαν τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα mall ώστε να επιβάλλουν τις θέσεις τους. Οι ημερομηνίες των εκπτώσεων αφορούν μόνο τους εμπόρους. Θα μπορούσαν αν ήθελαν να μείνουν μόνο στο θέμα των Κυριακών και να μην μπουν σε ξένα χωράφια, αβαντάροντας με τη στάση τους τις πολυεθνικές. Τα  πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές έκαναν τη δουλειά τους σε βάρος των μικρών, ελληνικών, οικογενειακών επιχειρήσεων.

Τέλος, συγχαίρουμε τους Αντιπεριφερειάρχες ανά την Ελλάδα που είχαν το πολιτικό ανάστημα λόγων – πράξεων και πήραν αποφάσεις να ταχθούν δίπλα στις δοκιμαζόμενες κοινωνίες τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα (όχι με ανέξοδα λόγια και πολιτικά τερτίπια) ότι είναι δίπλα στις σκληρά από την κρίση και τα μνημόνια, πληττόμενες επιχειρήσεις. Έρχεται λοιπόν η κρίσιμη ώρα να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της Αχαΐας, αποφάσισαν:
  1. Να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 27-3-2017 και ώρα 11.30 στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.
  2. Να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Οι υπογράφοντες

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Παυλίδης


Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρώρος


Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος


Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ράλλης


Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσώκος


Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου  & Νήσων Ιονίου
Ο Πρόεδρος
Κων/νος Παπαγιαννόπουλος


Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Πάτρας
Ο Πρόεδρος
Αδάμ Τσαρούχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες