Χρωματίστε Τον Χώρο Σας Σύμφωνα Τον Σύμφωνα Με Το Feng Shui - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Χρωματίστε Τον Χώρο Σας Σύμφωνα Τον Σύμφωνα Με Το Feng Shui


Το Feng Shui είναι μία αρχαία τέχνη και επιστήμη που γεννήθηκε στην Κίνα 3000 χρόνια πριν και υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο το περιβάλλον μας ενεργεί στην υγεία και την ευημερία μας....


Αν ένας χώρος διέπεται από καλή ενέργεια είναι πιθανό να το αντιληφθούμε αμέσως. Αντιθέτως, αν ένας χώρος είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπλοκάρει την καλή ενέργεια ίσως να νιώσουμε αποξενωμένοι.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να κάνουμε έναν χώρο φιλικό και συμβατό με τους κανόνες του Feng Shui είναι το χρώμα. Κάθε χρώμα είναι έκφραση ενός από τα βασικά στοιχεία του Feng Shui, τη φωτιά, τη γη, το μέταλλο, το νερό και το ξύλο. 
  • Το στοιχείο της φωτιάς είναι αυτό που μάς φέρνει ισορροπία στο σπίτι ή στο γραφείο και βοηθά στην επίτευξη των στόχων μας και στην αναγνώριση των προσπαθειών μας. Ενισχύει επίσης την ερωτική μας ενέργεια και την εσωτερική ζεστασιά. Τα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς είναι το κόκκινο όπως το Red Flame ή το έντονο κίτρινο όπως το New Day.
  • Το στοιχείο της Γης σχετίζεται με την εσωτερική μας αρμονία και προστατεύει τις προσωπικές μας σχέσεις. Είναι επίσης απαραίτητο για την διατήρηση της καλής υγείας και της εσωτερικής ισορροπίας. Εδώ, τα χρώματα είναι γήινα και αμμώδη όπως τα Timeless & Yvonne. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα απαλό γήινο χρώμα για το σαλόνι ή τον κεντρικό χώρο εργασίας μας και ένα έντονο εκρού ή ένα πλούσιο κεραμιδί για το υπνοδωμάτιό μας.
    • Το στοιχείο του Μετάλλου είναι η προσωποποίηση της ακρίβειας, της καθαρής διάνοιας και της αποτελεσματικότητας. Η παρουσία του σε έναν χώρο εξασφαλίζει την ενέργεια της ήρεμης, καθαρής σκέψης και ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς. Τί πιο χρήσιμο για έναν εργασιακό χώρο; Τα χρώματα λοιπόν που πρέπει να αναζητήσετε εδώ είναι το γκρι όπως το Revealing Mystery, το λευκό και φυσικά όλα τα μεταλλικά χρώματα όπως το Gold Metal. Μπορείτε για παράδειγμα να βάψετε τους τοίχους με ένα θερμό γκρι ή μία λευκή απόχρωση και αν είστε τολμηροί να επιλέξετε ένα λαμπερό μεταλλικό χρώμα για έναν διάδρομο, ένα ασημί ή χρυσό ή οποιοδήποτε έντονο μεταλλικό χρώμα.
      • Το στοιχείο του Νερού είναι συνυφασμένο με την αφθονία και συνεπώς με την δημιουργία πλούτου, αλλά και με την φρεσκάδα και την αγνότητα. Τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι το μπλε όπως το Atlantic Ocean και το μαύρο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φρέσκο μπλε χρώμα για τους τοίχους και να προσθέσετε στη διακόσμηση του χώρου σας έναν μαυροπίνακα που θα δώσει αυτόματα μία μοντέρνα νότα.
      • Τέλος, το Ξύλο είναι το στοιχείο της ζωτικότητας, της ανάπτυξης (growth) και όπως και το νερό, της αφθονίας. Το καφέ και το πράσινο είναι τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν και μπορείτε να τα ενσωματώσετε στον χώρο σας με πολλούς τρόπους. Μία ζεστή καφέ απόχρωση στους τοίχους μπορεί να «ζεστάνει» τον χώρο σας ενώ η διακόσμηση του χώρου με φυτά θα ενισχύσει την παρουσία του και την ενέργειά του.

        Mην φοβηθείτε να βάλετε χρώμα στη ζωή σας, όσο περισσότερα χρώματα απολαμβάνουμε και απορροφούμε στην καθημερινή μας ζωή τόσο πιο έντονη είναι η αίσθηση ευεξίας που έχουμε.

        govastileto.gr

        mati-grnews

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου

        Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

        Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


        Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

        Post Bottom Ad

        Σελίδες