Σκληρή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στη Ρόδο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017

Σκληρή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στη Ρόδο


Μια ακόμη σκληρή αερομαχία σημειώθηκε το πρωί νοτιοανατολικά της Ρόδου ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά....

Όλα συνέβησαν όταν στις 10:20 μια τετράδα τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενη από δύο F-16 και δύο F-4E Phantom, εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτιοανατολικά της Ρόδου συνοδευόμενη από δύο ακόμα F-16 που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οπλισμένα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όταν το οπλισμένο ζευγάρι παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο δύο ελληνικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις και έτσι ξεκίνησε μια άγρια αερομαχία.

Οι τούρκοι χειριστές πιθανότατα ήταν από την νέα φουρνιά άπειρων πιλότων που η Άγκυρα έριξε στο Αιγαίο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα μετά από λίγους ελιγμούς διαπίστωσαν πως οι Έλληνες χειριστές βρίσκονταν πίσω τους…

Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν ανατολικά.

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα μετά τις δύο το μεσημέρι, ένα ακόμα ζεύγος μαχητικών F-16 που ήταν οπλισμένα μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.
Ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο της Σκύρου και τα αναχαίτισαν.

Συνολικά η Τουρκία έστειλε σήμερα στο Αιγαίο 8 μαχητικά αεροσκάφη και ένα κατασκοπευτικό CN-235.

Τα τουρκικά αεροπλάνα σημείωσαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα είπε στο Newsbeast.gr καλά πληροφορημένη πηγή, η Τουρκία διεξάγει άσκηση ανατολικά της Ρόδου και στο πλαίσιο αυτής ηταν και η εξάδα των μαχητικών που παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στη Ρόδο.

Να προσθέσουμε τέλος πως από το πρωί βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο το ωκεανογραφικό πλοίο Τσεσμέ της Τουρκίας.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες