Ύποπτο Για Εγκεφαλικά Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Δείχνει Νέα Έρευνα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017

Ύποπτο Για Εγκεφαλικά Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Δείχνει Νέα Έρευνα


Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας που παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά στο Χιούστον, υποστηρίζει ότι οι ατμιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό....


Σύμφωνα με τα ευρήματά των επιστημόνων μετά από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, το συχνό «άτμισμα» μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στον εγκέφαλο ενώ προκαλεί και ζημιά σε μια φυσική ουσία που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Έτσι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου.

Όπως αναφέρει το «Εθνος», τα ποντίκια εκτέθηκαν σε ατμούς ηλεκτρονικού τσιγάρου μια φορά για 10 μέρες συνεχόμενα και δεύτερη φορά για 30 ημέρες συνεχόμενα. Αντίστοιχα για 10 ημέρες και για 30 ημέρες υπήρξε έκθεση και σε καπνό τσιγάρου. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως τόνισαν οι ερευνητές στην παρουσίασή τους στο συνέδριο, μείωσαν δραστικά τις ποσότητες στον οργανισμό ενός ενζύμου που βοηθάει στο να μην πήζει το αίμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, με το «άτμισμα» να «κερδίζει».

Οι ειδικοί σημείωσαν πάντως ότι η έρευνά τους είναι περιορισμένη σε εύρος και ότι χρειάζεται να γίνουν κι άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί ακριβώς το πώς επιδρά στον εγκέφαλο το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες