Μην την πιείτε, λουστείτε! - Τα άγνωστα... οφέλη της ασπιρίνης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

Μην την πιείτε, λουστείτε! - Τα άγνωστα... οφέλη της ασπιρίνης


Η ασπιρίνη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αναλγητικά που χρησιμοποιούμε σε τακτική βάση. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το φάρμακο αυτό περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από το να σας ανακουφίσουν από έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο....
Εδώ θα δείτε μερικές χρήσιμες, μη φαρμακευτικές χρήσεις της ασπιρίνης.
1. Καταπολέμηση Της Πιτυρίδας
Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, μια χημική ουσία η οποία είναι ικανή για πολλά και σπουδαία πράγματα. Μεταξύ αυτών, έχει ισχυρή ενυδατική δράση και μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό πιτυρίδας στα μαλλιά σας. ‘Η εφαρμογή της ασπιρίνης όταν αυτή αναμιγνύεται με σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής που προκαλεί την πιτυρίδα και την απολέπιση του δέρματος’, λέει ο Δρ. Joshua Zeichner, κλινικός ερευνητής δερματολογίας. Τρίψτε 2-3 ασπιρίνες μαζί με το σαμπουάν, κάντε μασάζ στο κεφάλι και αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά πριν το ξέβγαλμα.
2. Προστασία Του Δέρματος
Το σαλικυλικό οξύ όχι μόνο ενυδατώνει την επιδερμίδα, αλλά απομακρύνει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Η δράση του αυτή, το καθιστά έναν ισχυρό αντίπαλο ενάντια στην ακμή και την ψωρίαση, καθώς ανοίγει τους πόρους του δέρματος και μειώνει το πρήξιμο, τις δερματικές βλάβες και τις κοκκινίλες. Ανακατέψτε 5 τριμμένα χάπια σε 1/4 φλ. νερό και, προαιρετικά, 1 κ.γλ. μέλι. Απλώστε το στο δέρμα σας, αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε.
3. Λεκέδες Από Ιδρώτα
Μερικές φορές, οι λεκέδες από ιδρώτα μπορεί να είναι τόσο επίμονοι στα ρούχα σας, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να φύγουν ακόμα και στο πλυντήριο. Αλλά η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει! Φτιάξτε μια πάστα όπως περιγράφεται παραπάνω και απλώστε την πάνω στους λεκέδες. Αφήστε τη να σταθεί για λίγα λεπτά, ξεβγάλτε τη με λίγο νερό βρύσης και στη συνέχεια βάλτε το ρούχο σε κανονική πλύση στο πλυντήριο. Έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε λεκέδες από αίμα ή αυγό.
4. Μηχανικός Αυτοκινήτων
Αυτό κι αν είναι περίεργο. Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας αφήνει στη μέση του πουθενά και δεν έχετε την πολυτέλεια να περιμένετε την οδική βοήθεια, δοκιμάστε κι αυτό σαν έσχατη λύση: Ρίξτε τριμμένες ασπιρίνες απευθείας μέσα στη μπαταρία, 2 για κάθε στοιχείο, αφού πρώτα τις ανοίξετε. Το σαλικυλικό οξύ αλληλεπιδρά με το θειικό οξύ της μπαταρίας και αν όλα πάνε καλά, το αυτοκίνητο θα πάρει αρκετή ώθηση για να σας οδηγήσει μέχρι το κοντινότερο συνεργείο.
5. Επαγγελματίας Κηπουρός
Το σαλικυλικό οξύ εκτός του ότι είναι σε θέση να αναζωογονήσει τα φυτά σας, ακριβώς όπως κάνει και με το δέρμα σας, μπορεί ακόμη να μπλοκάρει την παραγωγή αιθυλενίου και μούχλας, δύο σημαντικές αιτίες για τις οποίες μαραίνονται τα λουλούδια. Προσθέτοντας μια ασπιρίνη στο νερό που ποτίζετε τα φυτά σας – ή στο βάζο – τα λουλούδια σας θα αντέξουν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες