Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: 7 τρόφιμα και ποτά για να την αντιμετωπίσετε - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: 7 τρόφιμα και ποτά για να την αντιμετωπίσετε


Αν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση γνωρίζετε ήδη ότι τα πικάντικα, τα τηγανητά, τη σάλτσα ντομάτας και οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη, πρέπει να τα αποφεύγετε...

Τι μπορεί λοιπόν να φάει κάποιος χωρίς να κινδυνεύει από τα δυσάρεστα συμπτώματα;

Όπως συμβαίνει με τα τρόφιμα που πυροδοτούν την παλινδρόμηση, υπάρχουν και κάποιες τροφές που καταπολεμούν τη φλεγμονή και τα οξέα και λειτουργούν σαν προστατευτικό φράγμα στο στομάχι σας.

Δείτε 7 τρόφιμα και ποτά που είναι χρήσιμο να προσθέσετε στη διατροφή σας:

Τζίντζερ
Το τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει αν έχετε πόνο στην κοιλιά. Παράλληλα, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του, συμβάλλει στην προστασία από την παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου. Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό ζεστό τσάι στο οποίο θα προσθέσετε φέτες τζίντζερ. Αποφύγετε τη ζάχαρη η οποία επιδεινώνει την παλινδρόμηση.


2 gettyimages 152846909

Μπανάνες
Είναι γνωστό ότι πολλά όξινα φρούτα, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα μούρα, επιδεινώνουν την παλινδρόμηση. Αντίθετα, οι αλκαλικές τροφές με υψηλό pΗ, εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της παλινδρόμησης. Οι μπανάνες ανήκουν στα αλκαλικά φρούτα, καθώς έχουν υψηλό pH.

3 gettyimages 642111519
Γιαούρτι
Αποτελεί μια δροσερή και ελαφριά επιλογή που μπορεί να βοηθήσει το στομάχι σας και να καταπολεμήσει τα οξέα. Επιλέξτε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά. Τα λιπαρά των τροφών μειώνουν την πίεση στον σφιγκτήρα του οισοφάγου με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη χώνεψη των τροφών και να αυξάνουν τον κίνδυνο παλινδρόμησης.

4 gettyimages 123549347
Πεπόνι
Όπως οι μπανάνες, έτσι και τα πεπόνια ανήκουν στα αλκαλικά φρούτα, καθώς έχουν υψηλά pH.

5 gettyimages 155142949

Πράσινα λαχανικά
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να καταναλώνει κάποιος πράσινα λαχανικά και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ένας από αυτούς. Λάχανο, σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, σπαράγγια και πολλά ακόμη πράσινα λαχανικά έχουν υψηλό pH και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τους πάσχοντες.

6 gettyimages 75403184
Βρώμη
Όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να σας βοηθήσουν αν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ειδικά η βρώμη όμως είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς προκαλεί μια παχιά σαν ζελέ επίστρωση στο βλεννογόνο του στομάχου που αποτρέπει την παλινδρόμηση των οξέων. Δοκιμάστε να συνδυάσετε βρώμη με γάλα χαμηλών λιπαρών ή γάλα αμυγδάλου.

7 gettyimages 636241584
Τσίχλες
Το μάσημα τσίχλας ενισχύει την παραγωγή σάλιου, το οποίο μειώνει την ποσότητα των οξέων στον οισοφάγο. Αποφύγετε όμως τις τσίχλες με μέντα ή δυόσμο, καθώς οι έντονες γεύσεις χαλαρώνουν τον οισοφάγο και προκαλούν οξέα.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες