EKTAKTO: (vid) NATO ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - OTI TOYPKIKO ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΠΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΤΑΙ(???) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2017

EKTAKTO: (vid) NATO ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - OTI TOYPKIKO ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΠΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΤΑΙ(???)

– Παίρνουμε S-400;

Του Α.Μουντζουρούλια
«Το ΝΑΤΟ έδωσε άδεια στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα εναντίον μας» τονίζουν εντρομοι οι Τούρκοι...
«Μετά την κρίση των Ιμίων, η Ελλάδα μας στέλνει μήνυμα: Απαντούμε στους Τούρκους με αυτά, με νέα αντιαεροπορικά συστήματα S-300» μεταδίδουν προβληματισμένα τα  τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν εκτενή αναφορά στις χτεσινές εξοπλιστικές συμφωνίες της χώρας μας.

Οι Έλληνες Στρατηγοί είπαν: Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία, στέλνουμε μήνυμα στους Τούρκους, με νέα α/α συστήματα S-300 «
«Οι Έλληνες υπέγραψαν με τους Ρώσους 3 εξοπλιστικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων» προσθέτουν
Πιο αναλυτικά,  σε ελληνική «προκλητικότητα» αναφέρεται μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ύστερα από την  είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκάφων 5ης γενιάς.
«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντακ (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά), πήρε νέους πυραύλους S-300».
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα πως η «επίσκεψη»  του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αθήνα.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως  η ανησυχία αυτή ήταν που οδήγησε την Ελλάδα να υπογράψει τρεις εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Ρωσία  για την προμήθεια των συστημάτων S300.
Μεγάλη είναι, επίσης, και η αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ στις δυνατότητες των πυραύλων, ενώ συνοδεύουν τα κείμενά τους από φωτογραφίες και βίντεο τα οποία παρουσιάζουν τα νέα αμυντικά συστήματα που πήρε η Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και μετά από εισήγηση των γενικών επιτελείων, να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16 ενώ έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον προς τις ΗΠΑ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ:
Εκτενείς είναι οι αναφορές σήμερα στον τουρκικό Τύπο στην απόφαση της Αθήνας για αγορά πυραύλων S-300, την ώρα που η ένταση στα Ίμια δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, όπως σχολιάζεται.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα “Ακσάμ” σχολιάζει ότι η επίσκεψη του Τούρκου επιτελάρχη, Χουλουσί Ακάρ, στα Ίμια έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει, υπέγραψε τρεις συμφωνίες προμήθειας αμυντικών πυραύλων S-300 με τη ρωσική εταιρεία Almaz, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για «την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων».
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για την ενδυνάμωση του οπλοστασίου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και μετά από εισήγηση των γενικών επιτελείων, ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί πρόσφατα από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας και για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.
Τουρκία - μαχητικά αεροπλάνα - F-35
Μετά την ανάπαυλα της Δευτέρας, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία επανέκαμψε στο προσφιλές για την Άγκυρα “παιχνίδι” της έντασης στο Αιγαίο.
Το “κοντέρ” των τουρκικών προκλήσεων έγραψε 16 παραβιάσεις σε κεντρικό, βορειανατολικό και νοτιανατολικό Αιγαίο. Τη “σκυτάλη” των πρωινών παραβιάσεων από τουρκικό κατασκοπευτικό, που μπήκε παράνομα στο FIR Αθηνών από την “πύλη” ανατολικά της Ρόδου, πήρε στις 14.30 το μεσημέρι ένας σχηματισμός τεσσάρων οπλισμένων F-16, που εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Λέσβου.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16, που απογειώθηκαν από την μονάδα ετοιμότητας της Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες