Θεματική εβδομάδα και έμφυλες ταυτότητες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2017

Θεματική εβδομάδα και έμφυλες ταυτότητες


Οι αντιδράσεις για τη Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία όλο και πληθαίνουν.
Αντιδρούν  και υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας γονείς, δάσκαλοι ,καθηγητές ,Πανεπιστημιακοί ,και προς τιμήν τους, ορισμένοι μόνο Μητροπολίτες .Αυτή τη φορά η άρνηση της Θεματικής Εβδομάδας και κυρίως  το επαίσχυντο υλικό σχετικά με τον τρίτο άξονα των Έμφυλων ταυτοτήτων...

που προτείνεται από το ΙΕΠ του Υπουργείου Παιδείας έρχεται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας , κ. Παπαδημόπουλος Δημήτρης προτρέπει  να θυμηθούμε όλοι μας ότι «είναι χρέος μας, συνταγματικώς και διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, να αντισταθούμε σε παγκόσμιες και ντόπιες μεθοδεύσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον βιολογικό και πνευματικό εκφυλισμό του ανθρωπίνου είδους» Αναμένονται ανάλογες φωνές και στα καθ΄ημάς, τόσο σε κορινθιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου.
                ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
                      Δημητρίου Ι. Παπαδημόπουλου , Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας
 Η υπ’ αριθμ. Φ 20.1/220482/Δ2 της 23-12-2016 Εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου απεστάλη – και μάλιστα ως «εξαιρετικά επείγουσα»! – στα Γυμνάσια της χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί θεματική εβδομάδα με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» και με άξονες την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διατροφής και ποιότητας ζωής, τον εθισμό και τις εξαρτήσεις και τις έμφυλες ταυτότητες, αφού είχε προηγηθεί σχετική επεξεργασία και εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).
Στον τρίτο θεματικό άξονα περί εμφύλων ταυτοτήτων διαλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι υποενότητες: «Βιολογικό και κοινωνικό φύλο», «Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», «Ομοφοβία και Τρανφοβία στην κοινωνία και στο Σχολείο».
Σύμφωνα δε, με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, «δεν επιδιώκεται μόνον η απόκτηση πληροφοριών ή γνώσεων» αλλά και «η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών». Στον ιστότοπό του διαφημίζεται σύγγραμμα που εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπου κανείς διαβάζει μεταξύ άλλων: «Γιατί είναι κακό τα αγόρια… να δοκιμάζουν πώς είναι να στέκονται ή να περπατάνε και με τα παπούτσια της μαμάς, να δοκιμάζουν τα ρούχα της (ποια άραγε, την μπλούζα, τη φούστα, το καλσόν; δεν διευκρινίζεται), τα κοσμήματα της αδελφής τους, να ντυθούν πριγκίπισσα ή Σταχτοπούτα (!) σε ειδικές περιστάσεις;»
Να αλλάξουν, λοιπόν, οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές. Να αποδομηθούν τα στερεότυπα, δηλαδή να κατακερματισθεί η έννοια και το περιεχόμενο των λέξεων άρρεν και θήλυ, αγόρι, κορίτσι, άνδρας γυναίκα και να περάσουμε στις λέξεις άφυλος, ουδετερόφυλος, ρευστό φύλο, ημι-κορίτσι, ημι-αγόρι κ.λπ. Σε τι να ενημερωθούν τα 13χρονα ή 14χρονα παιδιά μας; Στο πώς να διαλέξουν φύλο κοινωνικό ανεξαρτήτως του βιολογικού τους φύλου; Και ποιος έγκριτος επιστήμονας μπορεί να μας δώσει τον ορισμό του «κοινωνικού φύλου»; Και εάν κανείς εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τη διαφυλική συμπεριφορά του παιδιού του κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί «ρατσιστής» και «ομοφοβικός»;
Σημειωτέον ότι, διοργανώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο για το έτος 2017 «Πανελλήνιος Διαγωνισμός ψηφιακής Δημιουργίας» με τίτλο «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», με προφανή σκοπό την κατάργηση διακρίσεως των παιχνιδιών για αγόρια ή κορίτσια, ενώ το Ι.Ε.Π. υιοθετεί την άποψη ότι «η έμφυλη διχοτόμηση των παιχνιδιών αποκλείει κορίτσια και αγόρια από την απόκτηση σημαντικών εμπειριών»(!).
Πώς θα υλοποιηθεί ακόμη η συγκεκριμένη θεματική ενότητα, που η παρακολούθησή της είναι υποχρεωτική κατά τον Υπουργό; Ποιοι οι ειδικοί επιστήμονες, παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί θα διδάξουν; Ποια τα αποτελέσματα και οι συνέπειες στην ψυχοσύνθεση παιδιών μικρής-τρυφερής ηλικίας;
Βέβαια, το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και τη διαφορετικότητα είναι σεβαστό. Όχι όμως μέχρι του σημείου να φέρει και το χαρακτήρα ως οικογενειακού και σεξουαλικού προτύπου, να καταξιώνεται θεσμικά όπως οι ακρότητες του συμφώνου συμβιώσεως που ανατρέπουν και στρεβλώνουν την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία.
Το άρθρο 16 του Συντάγματός μας αναφέρει ως βασική αποστολή του κράτους την ηθική αγωγή των Ελλήνων και συνεπώς, όποιο γνωστικό αντικείμενο διδάσκεται στο σχολείο πρέπει να ενέχει το σεβασμό στην ταυτότητά μας, τις παραδόσεις και την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού μας. Το άρθρο 21 του Συντάγματος αναγνωρίζει την οικογένεια ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους μας. Η δε, Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διασφαλίζει το δικαίωμα των γονέων ώστε να μορφώνονται και εκπαιδεύονται τα τέκνα τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικών αυτών πεποιθήσεις.
Αγαπητοί διδάσκαλοι και γονείς, αγαπητά μας παιδιά
« Ώρα ημάς ήδη εξ ύπνου εγερθήναι».
Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών – πολύ περισσότερο σε αυτήν την μικρή ηλικία – σε ζητήματα ανάπτυξης της ταυτότητας του φύλου τους, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικότητας, δε μπορεί να αποσυνδέεται από τη φυσιολογία και την οντολογία του ανθρώπου, αγνοώντας τη βιολογική και ανατομική του πραγματικότητα. Εν προκειμένω, είναι καταφανής η επαπειλούμενη αποσύνθεση και σπίλωση του θεσμού της οικογενείας, του ευλογημένου αυτού καταφυγίου, του εσχάτου οχυρού της Πατρίδας μας.
Είναι χρέος μας, συνταγματικώς και διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, να αντισταθούμε σε παγκόσμιες και ντόπιες μεθοδεύσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον βιολογικό και πνευματικό εκφυλισμό του ανθρωπίνου είδους.
Και εσείς εντιμότατε κ. Υπουργέ: Ανακαλέστε την εγκύκλιο ως προς τις παραπάνω υποενότητες του τρίτου θεματικού άξονα ή τουλάχιστον μετατρέψτε την διδακτική τους υλοποίησή από υποχρεωτική σε προαιρετική.

Πηγή:www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες