Συμβολική κατάληψη από εργαζομένους στα γραφεία του ΕΦΚΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2017

Συμβολική κατάληψη από εργαζομένους στα γραφεία του ΕΦΚΑ


Με κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 8, ξεκίνησε από σήμερα ο κύκλος των αντιδράσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία...
Οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται για τον προβληματικό τρόπο -όπως τον χαρακτηρίζουν- που επέλεξε η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στην δημιουργία του νέου υπέρ- ταμείου και καταγγέλλουν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για «πολιτικό μάρκετινγκ» και «επικοινωνιακές κορώνες» χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα στην προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), παρατηρούνται:
-Έλλειψη οργάνωσης με συνέπεια να εμφανίζονται, καθημερινά, μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ)
-Καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων για μήνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη και τρία χρόνια.
-Μείωση του προσωπικού κατά 40% την τελευταία εξαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες