8 χόμπι που δεν κοστίζουν πολλά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

8 χόμπι που δεν κοστίζουν πολλά


Οι ώρες που περνάμε μπροστά από την τηλεόραση, το σκότωμα χρόνου το βράδυ στο σπίτι χωρίς καμία απολύτως ασχολία, τα ελεύθερα Σαββατοκύριακα που περνάνε «έτσι» και ένα σωρό ακόμα «κενές» ώρες μέσα στην εβδομάδα μπορούν εύκολα να αποτελέσουν αφορμή για ένα ενδιαφέρον χόμπι...


Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα οικονομικά βγαίνουν ίσα ίσα και δεν έχουμε να διαθέσουμε ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσουμε....
π.χ. εξοπλισμό για να βγάζουμε φωτογραφίες;

Το καλό με τα χόμπι είναι ότι κατά πλειοψηφία είναι ανέξοδα. Ή κοστίζουν λίγο. Ιδού μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να ξεκινήσετε να γεμίζετε δημιουργικά τον χρόνο σας. 

Ξένες γλώσσες

Ένα άκρως ενδιαφέρον και φουλ χρηστικό χόμπι το οποίο μπορεί κάλλιστα να ενισχύσει το βιογραφικό σας. Δεν έχετε χρήματα για ιδιαίτερο ή φροντιστήριο; Κανένα πρόβλημα. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν είναι απαραίτητα κοστοβόρα. Αν θέλετε να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις, μπορείτε να το κάνετε διασκεδαστικά και ανέξοδα, μέσα από δωρεάν ιστοσελίδες όπως αυτές που προτείνουμε εδώ

Κηπουρική

Πέρα από το δημιουργικό και… ψυχοθεραπευτικό της χαρακτήρα, η κηπουρική απαιτεί ελάχιστη επένδυση και προσφέρει μέγιστη ψυχαγωγία. Με λιγότερα από 20€ μπορείτε να πάρετε πακετάκια σπόρων – υποθέτουμε ότι έχετε γλάστρες – και εντός μερικών ημερών να έχετε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Δείτε εδώ μερικά tips κηπουρικής για να κάνετε την αρχή. 

Μαγειρική

Δεν χρειάζεται να πάρετε ακριβό εξοπλισμό. Δεν χρειάζεστε να αγοράσετε καν εξοπλισμό για την ακρίβεια. Μια επίσκεψη στην κουζίνα και τα απλούστερα υλικά μπορούν να συμβάλουν στο να φτιάξετε γεύσεις που θα αποτελέσουν… αφορμή επίσκεψης φίλων στο σπίτι με περιθώριο βελτίωσης που δεν έχει ταβάνι. Πειραματιστείτε, διαβάστε, δείτε και φτιάξτε τα δικά σας πιάτα που θα σας κατατάξουν στους καλύτερους κατ’οίκον σεφ του κόσμου.

Ζωγραφική

Μην αφήνετε την απειρία να σας αποθαρρύνει. Δεν χρειάζεται να έχετε το ταλέντο του Ντεγκά ούτε μια περιουσία σε πρώτες ύλες για να ξεκινήσετε να ασχολείστε με την τέχνη της ζωγραφικής. Το μόνο που αρκεί να κάνετε είναι να πιάσετε ένα μολύβι – και από εκεί μπορούν να ξεκινήσουν όλα. Κι εδώ η καλλιτεχνική ψυχοθεραπεία δίνει το παρόν, σε συνδυασμό με την εξωτερίκευση των συναισθημάτων. Εν ολίγοις, και χόμπι, και οικονομικό και αγχολυτικό.

Διάβασμα

Χρόνο να έχετε και το διάβασμα μπορεί να αποτελέσει (αν δεν αποτελεί ήδη) την πιο ευχάριστη στιγμή στην ημέρα σας. Όσον αφορά τα έξοδα, μπορείτε να τα περιορίσετε στο ελάχιστο δυνατό κάνοντας εγγραφή σε κάποια από τις δανειστικές βιβλιοθήκες της Αθήνας – ναι, υπάρχουν! Δείτε τις εδώ

Επιτραπέζια

Σπίτι χωρίς επιτραπέζιο δεν υπάρχει, αλλά ακόμα και αν είστε η εξαίρεση στον κανόνα και πάλι η ενασχόληση με αυτά δεν θα σας κοστίσει πολλά. Με μια επένδυση των 20-30€ έχετε στο χέρι σας ένα άκρως διασκεδαστικό εργαλείο το οποίο θα γεμίσει ιδανικά τα βράδια με παρέα παρέχοντας γενναίες δόσεις ψυχαγωγίας. Δείτε τις αγαπημένες μας επιλογές εδώ. 

Οτιδήποτε DIY

Αγοράστε ένα βιβλίο «Κάν’το μόνος σου» ή πολύ απλά ψάξτε στο Youtube για “DIY hacks” και έχετε αμέσως μια τεράστια γκάμα από επιλογές που περιλαμβάνουν homemade ρουχισμό, έπιπλα, αυτοσχέδια δώρα για φίλους, επισκευές σπιτιού ή τρόπους να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο όμορφο/λειτουργικό.

Άσκηση

Είναι δωρεάν, μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, ακόμα και χωρίς εξοπλισμό (σπίτι, πάρκο, στάδιο), έχει τεράστια οφέλη για την υγεία σας και το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση, νερό και μια πετσέτα. Από τη στιγμή που θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα είναι θέμα χρόνου να βάλετε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα, ως ωφέλιμο χόμπι.


kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες