Έρχεται φτώχεια: Πρόταση - σοκ για αφορολόγητο στα 4.500 ευρώ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2017

Έρχεται φτώχεια: Πρόταση - σοκ για αφορολόγητο στα 4.500 ευρώ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ

Τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 5.000 ευρώ μελετά η κυβέρνηση, κάτι το οποίο αν γίνει πραγματικότητα αναμένεται να οδηγήσει στην φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προτείνει τη δραστική περικοπή του αφορολόγητου ορίου και τον προσδιορισμό του κοντά στα επίπεδα της φτώχειας που ισχύουν στην Ελλάδα, δηλαδή στα 4.512 ευρώ.
Το σκεπτικό είναι να εξοικονομηθούν οι απαιτούμενοι πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Δηλαδή με απλά λόγια, αν το σκεφτεί κανείς, να βαθύνει κι άλλο η ύφεση για να μπορούν να πληρώνονται επιδόματα για την αντιμετώπισή της!
Με βάση πληροφορίες της Real, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου συντάσσουν το τελικό κείμενο της μελέτης που ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει της συζήτησης με τους δανειστές, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων περίπου 700 εκατ. ευρώ για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2018.
Η μελέτη αποτελεί «βόμβα» στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, καθώς προτείνει την κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών που δεν δικαιολογούνται με όρους πρόνοιας ή δεν συνδράμουν στην καταπολέμηση της φτώχειας.
Συγκεκριµένα, προτείνεται η κατάργηση της φορολογικής έκπτωσης του 10% στις δαπάνες ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών, όπως προτείνει και η Παγκόσµια Τράπεζα, αλλά και του µειωµένου φορολογικού συντελεστή για τους αξιωµατικούς και το κατώτερο πλήρωµα στα εµπορικά πλοία.

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες