Όνειρα γλυκά! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Όνειρα γλυκά!


Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται. Διαφορετικά, μπορεί να τρελαθείς....

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ, και εφαρμόζουν το Μνημόνιο με το οποίο -όπως υποστηρίζουν- διαφωνούν.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να γίνει πάλι κυβέρνηση όχι επειδή διαφωνεί με το Μνημόνιο -το οποίο ψήφισε, άλλωστε- αλλά για να πει την αλήθεια στους πολίτες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη· λες και δεν την ξέρουν οι πολίτες την αλήθεια και περιμένουν να την μάθουν από το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη.

Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο -ανίκανο να αντιληφθεί την δυναμική του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και να το εκφράσει έστω σε ένα βαθμό- αλληλοσπαράζεται και έχει εξελιχτεί σε ανέκδοτο, το οποίο δεν βγάζει και πολύ γέλιο αλλά προκαλεί αδιαφορία.

Η Κεντροαριστερά προσπαθεί εδώ και έξι χρόνια να συσπειρωθεί αλλά δεν μπορεί να γίνει καμία συσπείρωση με τον Βενιζέλο, την Διαμαντοπούλου και τα άλλα λιμά του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, οπότε τα λένε κι αυτοί μεταξύ τους, μέσα σε μια γενική πλήξη.

Το ΚΚΕ περιμένει «να ωριμάσουν οι συνθήκες» -έχουν σαπίσει οι συνθήκες πια- και η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία που εκμεταλλεύεται το έγκλημα των εκλεγμένων κυβερνήσεων σε βάρος της χώρας, ώστε να υπάρχει.

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πως δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από τους πολιτικούς, οι οποίοι είναι μαριονέτες.

Η αποχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν η μεγαλύτερη της Μεταπολίτευσης, -αφού σχεδόν ο ένας στους δυο εγγεγραμμένους δεν πήγε να ψηφίσει-, ενώ το ρεκόρ αποχής θα σπάσει στις επόμενες εκλογές.

Χιλιάδες Έλληνες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα -και να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό-, ενώ οι θάνατοι το 2015 ήταν οι περισσότεροι από το 1932, και είχαμε και νέο αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων.

Είναι προφανές πως η Ελλάδα δεν είναι δημοκρατία, το Σύνταγμα έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο, η Βουλή δεν έχει λόγο ύπαρξης, οι εκλογές είναι περιττές και οι πολίτες έχουν υιοθετήσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Και τι θα γίνει με την Ελλάδα;

Τίποτα.

Η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από αυτά που θα συμβούν σε άλλες χώρες.

Μπορεί στην Ελλάδα οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα να μην έχουν κανένα απολύτως νόημα αλλά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμβαίνει το ίδιο.

Τους επόμενους μήνες θα γίνουν εκλογές σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ιταλία.

Από τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, θα κριθεί τόσο το μέλλον της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας.

Οι Έλληνες θα είναι θεατές και θα γράφουν εξυπνάδες στα social media για τις εκλογές στις άλλες χώρες, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν πως αυτοί ζουν σε μια χώρα-χώρο, στην οποία η ψήφος τους δεν έχει κανένα νόημα, οπότε δεν είναι σε θέση να κρίνουν κανέναν άλλον.

Το καλό είναι πως οι ευθύνες τόσο για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη εξαρτώνται από άλλους, οπότε οι Έλληνες δεν έχουν καμία ευθύνη.

Ας απολαύσουμε αυτό το διάστημα που οι άλλοι λαοί θα ψηφίζουν, ξέροντας πως αφενός τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς και αφετέρου πως καμία εξέλιξη δεν θα υπάρξει για την Ελλάδα μέχρι να ψηφίσουν οι Γερμανοί.

Δηλαδή, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού -ή τις αρχές του φθινοπώρου- που θα γίνουν οι εκλογές στην Γερμανία, μπορούμε να πέσουμε για ύπνο.

Ούτε εκλογές χρειάζεται να κάνουμε -για ποιο λόγο να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα;-, ούτε τίποτα.

Τι ανακουφιστικό που είναι να είναι η τύχη σου στα χέρια των άλλων.

Άντε, όνειρα γλυκά!

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες