Σ. Αναγνωστοπούλου: Με ένα στρατό κατοχής στην Κύπρο κανείς δεν θα αισθάνεται ασφαλής - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

Σ. Αναγνωστοπούλου: Με ένα στρατό κατοχής στην Κύπρο κανείς δεν θα αισθάνεται ασφαλής


Για τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στην υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»  η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου..... 


Η κα Αναγνωστοπούλου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι το σημαντικό είναι πως οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν ουσιαστικά ημερομηνία λήξης. Παράλληλα χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό βήμα την κατάθεση χαρτών από τις δύο πλευρές σημειώνοντας ότι μετά από 12 χρόνια υπάρχουν εξελίξεις, χωρίς να παραβλέπονται βέβαια τα εμπόδια, οι αντιπαραθέσεις και οι αποκλίσεις που υπάρχουν ακόμα. 

«Για πρώτη φορά κατατίθενται χάρτες και φθάνει η διαπραγμάτευση στην ουσία του θέματος, από πού θα περνάει δηλαδή οι γραμμή ανάμεσα στις δύο συνιστώσες πολιτείες. Αυτό λοιπόν είναι σημαντικό, αποκλίσεις υπάρχουν βεβαίως, ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε γραπτώς τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του. Το κρίσιμο είναι η Διάσκεψη των εγγυητριών δυνάμεων, αλλά η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να αναδείξει την ευρωπαϊκότητα του προβλήματος, δηλαδή να εμπλακεί η Ε.Ε. που είναι και δικό της πρόβλημα καθώς η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της Ευρώπης. Η Ε.Ε. πλέον πρέπει να έχει λόγο σε ένα κράτος που είναι στην ευρωπαϊκή επικράτεια».

Αναφερόμενη στα σημεία εκείνα που ακόμα αποτελούν τα «κλειδιά» που μπορούν να ξεκλειδώσουν μια λύση στο ορίζοντα στάθηκε ιδιαίτερα στο περιουσιακό, τις εγγυήσεις καθώς και την ασφάλεια.   

«Το περιουσιακό είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα είναι πιο σημαντικό στην εφαρμογή του. Είναι ένα μείζον ζήτημα. Το δεύτερο είναι οι εγγυήσεις και η ασφάλεια. Οι εγγυήσεις ήταν ένα μετααποικιακό ψυχροπολεμικό φαινόμενο, που έδειχνε τι θέση είχε η Κύπρος στη διεθνή σκακιέρα, ως μια εξαρτημένη χώρα. Τώρα αυτό δεν είναι δυνατόν για μια χώρα της Ε.Ε.. Τέλος ασφάλεια πρέπει αισθανθούν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, με έναν στρατό κατοχής κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής».   

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες