10 απλές συμβουλές για να νικήσετε την κούραση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

10 απλές συμβουλές για να νικήσετε την κούραση


Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί και η κούραση αθροίζεται στον οργανισμό μας μέρα με τη μέρα…

Εάν δεν προσέξουμε όμως κινδυνεύουμε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι στην υπερκόπωση, που αργά ή γρήγορα θα μας χτυπήσει την πόρτα. Συγκεντρώσαμε 10 απλά και εύκολα tips για να βγείτε νικητές στη μάχη απέναντι στην κούραση…

1. Ξυπνώντας κάντε ένα σκωτσέζικο ντους. Όχι δεν πρόκειται για ένα ντους με παγωμένο νερό, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά ένα ντους όπου το ζεστό και το (ήπια κρύο) εναλλάσσονται. Η αυξομείωση της θερμοκρασίας τονώνει και χαρίζει ενέργεια όλη την ημέρα.

2. Εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό που μπορείτε στον ήλιο, γεμίζοντας τις μπαταρίες σας. Περπατώντας στο δρόμο, στο παράθυρο του γραφείου, στη βόλτα για καφέ. Το φως διεγείρει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου ενισχύοντας την ενεργητικότητα.

3. Κάνοντας βαθιές εισπνοές βοηθάτε τον οργανισμό σας να χαλαρώσει. Οι χτύποι της καρδιάς σας ομαλοποιούνται και ολόκληρο το σώμα τροφοδοτείται με οξυγόνο καλύτερα.

4. Τρίψτε του λοβούς των αυτιών σας! Με αυτό τον απλό τρόπο μειώνεται το άγχος, ενώ έχει φανεί ότι απαλύνεται ό πονοκέφαλος και περιορίζονται οι αρνητικές σκέψεις..

5. Ένα ποτήρι νερό αναζωογονεί και προσφέρει τόνωση. Πιείτε το ακόμα και αν (νομίζετε ότι) δεν διψάτε.

6. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το καλό γέλιο ενισχύει τη διάθεση. Επισκεφθείτε την αγαπημένη σας χιουμοριστική ιστοσελίδα ή θυμηθείτε κάποιο ευτράπελο που ζήσατε πρόσφατα. Μην καταπιέσετε το γέλιο, καθώς εκτός από τη διάθεση χαρίζει ενέργεια για να συνεχίσετε την ημέρα.

7. Κρατήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση, αποφεύγοντας τη ρουτίνα. Πάρτε διαφορετικό δρόμο για τη δουλειά ή αναζητήστε κάποιο φίλο που έχετε καιρό να δείτε. Ακόμα και τόσο απλά πράγματα θα διεγείρουν τον εγκέφαλό σας και θα αυξήσουν την ενεργητικότητά σας.

8. Ο ύπνος είναι στοιχείο-κλειδί για την ξεκούρασή μας. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον επτά (ή και οχτώ) ώρες κάθε βράδυ και όποτε μπορείτε ξεκλέψτε μισή ως μία (το πολύ) ώρα για τη μεσημεριανή σας σιέστα. Κάτι ήξεραν οι παλιότεροι που δεν την αμελούσαν ποτέ.

9. Ακονίστε τον εγκέφαλό σας κάνοντας κάποια πνευματική εργασία που σας αρέσει. Λύστε ένα σταυρόλεξο ή ένα Sudoku. Παίξτε σκάκι ή τάβλι (στην εποχή του Internet θα βρείτε εύκολα αντίπαλο online). Μειώνοντας την πνευματική κούραση θα βοηθήσετε και το σώμα σας να πάρει δυνάμεις.

10. Τέλος, μην παραμελείτε το σώμα σας και τα μηνύματα που δίνει. Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μια ανάπαυλα, τότε αφιερώστε μερικά λεπτά στον εαυτό σας για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί… κάνοντας απολύτως τίποτε.

enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες